Quantcast
Амбър Хърд пред съда: Страхувах се, че Джони ще ме убие | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Амбър Хърд пред съда: Страхувах се, че Джони ще ме убие

Подготвят се продължения на "Карибски пирати", но без пирата
1 283
 ЕПА/БГНЕС
Деп и Хърд в съда вчера.

"Страхувах се, че без да иска ще ме убие", заяви пред съда Амбър Хърд в поредното изслушване от епичното дело между нея и Джони Деп. Актрисата свидетелства вчера за насилието, на което е била подложена по време на медения им месец през 2015 г. 36-годишната актриса обрисува Деп като насилник, измъчван от пристрастеността си към дрогата, ревност и самонараняване, предава Би Би Си.

58-годишният Деп съди Амбър Хърд за 50 милиона долара заради нейна статия в Washington Post, която според него е клевета. Той отрича всички обвинения. Според Смит тя е жертва на домашно насилие и заведе насрещен иск за 100 милиона. Публично предаваното дело в съда на Феърфакт, щата Вирджиния, продължава пета седмица. Вчера Хърд през сълзи разказа как е мислела, че "няма да оцелее", ако остане в брак с Джони. "Страхувах се ужасно, че това ще свърши зле за мен. А не исках да го напускам всъщност. Обичах го толкова много", заяви тя. 

Според нейните показания тя е била подложена на физическа насилие многократно. Амбър разказа, че по време на пътуването им с "Ориент експрес" след сватбата през февруари 2015 г., той започнал да я души в спалното купе. Именно тогава тя помислила, че може да умре. Хърд описва и "седмица от ада", след като й била предложена роля във филм с Джеймс Франко и Деп побеснял от ревност. Макар да призна, че бракът им е бил изпълнен "на моменти, с много любов", с времето той достигнал точка, в която напрежението и насилието се превърнали в ежедневие. Двойката се разведе през 2017-а, само след две години съжителство. 

Според нея Джони често се е и самонаранявал с нож по ръцете и гърдите, гасял и цигари върху тялото си. Адвокатите на Деп, разбира се, оспориха версията на Амбър. Адвокат Камила Васкес отбеляза, че има твърде малко снимки и медицински доказателства, които биха могли да подкрепят разказите за физически травми. На съдебните заседатели бяха предложени и аудиозаписи със скандали на двойката, в която самата Хърд признава, че удря съпруга си. 

 

БЕЗ ПИРАТА

Продуцентът на "Карибски пирати" Джери Брукхаймър напомни в интервю за "Сънди таймс", че плановете за бъдещето на хитовата поредица не включват главния пират. Актьорът играе във всичките пет досегашни филма и печели номинация "Оскар" за "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла". Всички филми са много успешни финансово, като два от тях - "Ковчегът на мъртвеца" и "В непознати води" печелят над 1 милиард долара. Последната засега, пета част, излезе през 2017-а, годината, в която приключва бракът между Деп и Хърд. 

Според Брукхаймър се работи върху два сценария за бъдещо развитие на поредицата, но никой от тях не включва Джони Деп. "Не на този етап", отсече той. "Разговаряме с Марго Роби. Работим по два сценария - един с нея и един без", уточни продуцентът. 

На 2 май в съда агентът на Деп Джак Уигъм припомни, че преди да бъде низвергнат от бившата си съпруга, актьорът е имал договорка за 22.5 милиона хонорар за участие в шести "Карибски пирати". 

Още

Q-Пейкин и Цуни-Гунчева: Културни сме, не като Джони и Амбър
Книга за брака с Джони Деп може пак да вкара Амбър Хърд в съда

23.06.2022

968
Домашните насилници ще остават без оръжие и ще влизат в регистър

21.06.2022

481