facebook
twitter

Култура

"Доза щастие" е най-гледан в 7 балкански държави

Българският филм натрупа популярност в HBO Go
660
Валентина Каролева и Димитър Николов в кадър от "Доза щастие".

Биографичният филм за съдбата на Весела Тотева и битката й с наркотиците "Доза щастие" пожъна успех и извън границите на България. За пръв път наш филм е оглави класацията по гледания в други държави в стрийминг платформата HBO Go.

Гледаемостта на "Доза щастие" в HBO може да бъде сравнявана с представянето на холивудските "касоразбивачи" като "Отмъстителите: Война без край", "Заразяване" и "Angry Birds", а у нас той регистрира по-голям интерес дори от текущите най-популярни американски сериали. Премиерата на филма с режисьор Яна Титова бе на 17 май, а данните са обобщени за седмицата до 24 май включително. 

"Доза щастие" бе пуснат за гледане в 7 европейски държави, всички на Балканите - Сърбия, Хърватия, Словения, Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и, разбира се, България, където до момента той бе прожектиран само в киносалоните. 

Драматичната история за дрога и оцеляване надмина постижението на "Възвишение" от юли 2018 г., който стана най-гледаният HBO филм в премиерната си седмица у нас. Но историческият епос на Виктор Божинов не е имал такива успехи зад граница. 

"Доза щастие" е 24-ото предложение в специалната селекция на HBO с български филми. Той е вдъхновен от реални събития, описани в книгата "Падение и спасение" на Весела Tотева, а ролята на бившата хероинова наркоманка се изпълнява от нейната дъщеря Валентина Каролева. Режисьор е Яна Титова, а продуцент Алек Алексиев. В ролите са още Асен Блатечки, Ирмена Чичикова, Димитър Николов.

Филмът е гледан от близо 100 000 души у нас по кината, което го прави един от големите зрителски успехи за българска продукция не само през изминалата 2019 г.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пловдив кани на безплатно лятно кино

26.06.2020

171
“Завръщане“ на Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019

03.01.2020

1721 10
"Доза щастие" става част от учебната програма

14.11.2019

305

Коментари

Miranda
снимка на Miranda

Браво ! Яна Титова е режисьор и на "Откраднат живот", а  също участваше и с роля накрая на 9-ти сезон.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×