Quantcast
Дж. Р. Р. Мартин за "Домът на дракона": Страхотен е! | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Дж. Р. Р. Мартин за "Домът на дракона": Страхотен е!

Предисторията на "Игра на тронове" ще излезе тази година, но все още не се знае точно кога
532
 HBO
Кадър от „Домът на дракона“

Сценаристът на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин обяви, че снимките на предисторията „Домът на дракона“ са приключили и е много доволен от резултата дотук. 

Джордж Р. Р. Мартин влезе в личния си блог, за да сподели „вълнуващите новини“, след като продукцията на предисторията на HBO „Домът на дракона“ най-накрая е приключила. И въпреки че има още работа, създателят на „Игра на тронове“ е уверен, че зрителите ще бъдат доволни от шоуто.

„Видях няколко епизода в груб монтаж и съм много доволен!“, заяви той.  "Разбира се, има да се свършат още много неща — специални ефекти, цветни корекции, саундтрак — цялата постпродукция. Но сценарият, режисурата, актьорската игра - всичко това изглежда страхотно."

„Предполагам, че всички искат да знаят кога ще могат да видят драконите да танцуват — пише Мартин.  — Иска ми се да можех да ви кажа, но за съжаление аз знам точно толкова, колкото и вие. Остава да се свърши доста работа, а COVID прави планирането трудно. Тази пролет? Малко вероятно. Може би през лятото? Възможно е. Или наесен? Кой знае?".

Представител на HBO и HBO Max наскоро потвърди пред Deadline, че шоуто ще дебютира тази година, с уточнението, че поради непредсказуемия характер на работата по време на пандемия, е трудно да се каже точна дата. Междувременно HBO се старае да похранва интереса на зрителите с информация и кадри от сериала. През октомври бе пуснат кратък тийзър трейлър за „Домът на дракона“. 

Разработват се и още 3 проекта, свързани с „Игра на тронове“: „9 пътешествия“ (или „Морската змия“), „Кварталът на бълхите“ и „10 000 кораба“. Но всичко е в много ранни етапи и не може да се каже друго, освен че вероятността и трите да получат одобрени е нищожна. 

Последното е лесно да се повярва, като се има предвид, че HBO са похарчили повече от 30 милиона долара за пилотен епизод на предистория на „Игра на тронове“ с участието на Наоми Уотс, който е бил одобрен. Но след отказа от неназования проект, зелена светлина получи „Домът на дракона“.

Още

Семейство Таргариен ще властва в предисторията на "Игра на тронове"

24.07.2022

695
Джон Сноу се завръща в продължение на "Игра на тронове"

17.06.2022

1574
Играта на тронове продължава с нови 17 дракона

08.05.2022

2213