Quantcast
Кейт Мос защити Джони Деп в съда | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Кейт Мос защити Джони Деп в съда

Шумният публичен процес ще приключи със заключителни пледоарии в петък
1 140
 ЕПА/БГНЕС
Кейт Мос отрече Деп някога да я е удрял, ритал или блъскал по стълбите.

Британският модел Кейт Мос отхвърли съобщенията, че бившият ѝ приятел Джони Деп я е хвърлил по стълбите, като заяви, че това никога не се е случвало. "Той никога не ме е бутал, ритал или хвърлял по стълбите", заяви Мос, която даде показания като свидетел по делото за клевета на Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд.

По-рано 58-годишният Деп заведе дело срещу 36-годишната Хърд заради статия, публикувана във в. Washington Post през декември 2018 г., в която актрисата се обявява за жертна на домашно насилие. Въпреки че името на бившия й съпруг не се споменава изрично, Джони я съди за клевета и иска обезщетение от 50 млн. долара. Родената в Тексас Хърд заведе насрещен иск, като поиска 100 млн. долара и заяви, че е претърпяла "необуздано физическо насилие и злоупотреба" от негова страна. Звездната двойка бе в брак между 2015 и 2017 г.

По време на свидетелските си показания по-рано този месец Амбър Хърд спомена за докладван инцидент, при който се твърди, че Деп е бутнал бившата си приятелка Мос по стълбите. Тази реплика даде възможност на адвокатите на Деп да призоват Мос като свидетел, за да отговори на обвинението, и тя даде показания чрез видеовръзка от Глостършир, Англия. 48-годишната Мос заяви, че е имала романтична връзка с Деп от 1994 до 1998 г. Тя беше попитана за инцидент по време на ваканция, която двойката е прекарвала в курорт в Ямайка.

"Излизахме от стаята и Джони излезе от нея преди мен", каза Мос. "Имаше дъждовна буря и докато напусках стаята, се подхлъзнах по стълбите и си нараних гърба. Изкрещях, защото не знаех какво ми се е случило и ме болеше. Той се върна, за да ми помогне, отнесе ме в стаята и ми оказа медицинска помощ".

Адвокатите на Хърд отказаха да проведат кръстосан разпит на Мос.

Други бивши партньорки на Деп, сред които Ванеса Паради и Уинона Райдър, също публично го подкрепиха. Единствено Елън Баркин, която се среща с Деп през 1994 г., свидетелства, че Деп е имал "ревнива" и "контролираща" натура и веднъж е хвърлил бутилка вино по нея. "Ревнивец и параноик" го нарече и актрисата Дженифър Грей в своя биографична книга, излязла по време на процеса, но тя не бе привикана като свидетел.

Публично предаваният процес от съда на Феърфакс, щата Вирджиния, продължава вече повече от месец.

В петък ще бъдат произнесени заключителни аргументи по делото, преди съдебните заседатели да започнат обсъждането.

Още

Q-Пейкин и Цуни-Гунчева: Културни сме, не като Джони и Амбър
Расате се отърва с глоба за вандалщината в ЛГБТИ център

24.06.2022

326
Книга за брака с Джони Деп може пак да вкара Амбър Хърд в съда

23.06.2022

978