Quantcast
Сбогом, Джак Спароу — Здравей, Черна брада! | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Сбогом, Джак Спароу — Здравей, Черна брада!

През март излиза нов пиратски сериал на HBO Max с Тайка Уайтити
2 189
 HBO Max
Тайка Уайтити като капитан Черната брада в „Нашият флаг означава смърт“.

Джони Деп може да е в немилост, но пиратските истории продължават. Следващият оригинален сериал на новата за Европа стрийминг платформа HBO Max, която тази година ще дойде и в България на мястото на HBO Go, се нарича „Нашият флаг означава смърт“ (Our Flag Means Death). Пиратската поредица ще върне на екрана яростните морски битки и търсенето на съкровища. В първия трейлър можем да усетил характерния хумор на Тайка Уайтити, който освен че е продуцент на сериала, капитанства в образа на свирепия капитан Черната брада. 

„Нашият флаг означава смърт“ е вдъхновен от действителния случай на английския благородник от ХVIII век Стийд Бонет (в ролята в сериала е Рис Дарби), който решава да се откаже от безопасния си живот, за да стане пират. И макар да има много напрегнати приключенски моменти, главният продуцент Дейвид Дженкинс казва, че не липсват и комедийните, защото  Бонет иска да бъде едновременно морски разбойник и благороден джентълмен.

Макар че в трейлъра виждаме Черната Брада съвсем за малко в края, и то не целия, всичко показва, че ще бъде един от главните герои. Той изпитва известно презрение към елегантния Бонет и смята екипажа си за банда идиоти. Но независимо от това намира цялата ситуация за очарователна.

Преди две години Уайтити спечели „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий за филма си "Джоджо Заека". Преди това режисира "Тор: Рагнарок" за Marvel, където имаше и ще малка роля в него като каменното чудовище Корг.

"Нашият флаг означава смърт" все още няма обявена точна премиерна дата, но от трейлъра става ясно, че ще излезе през март. Другите проекти, които Уайтити подготвя, са "Тор: Любов и гръм", който трябва да излезе през юли, и обявената наскоро футболна комедия-драма, в която Арми Хамър ще бъде заменен с Уил Арнет.

Ключови думи:

Тайка Уайтити, пиратски, HBO

Още

"Домът на дракона" ще има втори сезон

27.08.2022

518
Дж. Мартин бил "отстранен" от "Игра на тронове" още в пети сезон

15.08.2022

2231
Семейство Таргариен ще властва в предисторията на "Игра на тронове"

24.07.2022

996