Quantcast
Скарлет Йохансон се оплака от сексуализация | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Скарлет Йохансон се оплака от сексуализация

Актрисата се оплака, че и Черната вдовица е пострадала от този проблем в „Железния човек 2“
1 896
Скарлет Йохансон в Железния човек 2“.

Скарлет Йохансон разкритикува "хиперсексуализацията" на героинята си Черната вдовица във филма на Marvel „Железния човек 2“. Черната вдовица, известна още като Наташа Романоф, се появи за първи път на големия екран през 2010 година, пише Би Би Си 

"Връщам се назад към „Железния човек 2“ и макар да беше наистина забавно и да имаше много страхотни моменти в него, героинята ми беше прекалено сексуализирана"  каза актрисата пред Collider. „За нея се говори, като за притежание или вещ…"

Оттогава Черната вдовица се превърна в значима фигура във филмовата вселена на Marvel, появявайки се в седем филма, а този юли - след няколко отлагания - ще можем да я гпедаме и в първия ѝ самостоятелен филм.

 

"Парче месо"
 
Говорейки за еволюцията на персонажа, актрисата каза, че в началото е била третирана като „парче месо“. Тони Старк (Робърт Дауни-младши) дори се обръща към нея по подобен начин. "Да, и в един момент я нарича „парче“ и може би по това време това всъщност е звучало като комплимент.  Вероятно и самочувствието ми се е измервало спрямо този тип коментари", призна актрисата, но добави, че е започнала да разбира по-добре собствената си стойност, откакто е станала майка.

Йохансон каза, че младите момичета вече "получават много по-позитивно послание". „Мисля, че приемам по-добре себе си. Всичко това е свързано с това отдалечаване от хиперсексуализациятя на тази героиня", каза тя. 

36-годишната звезда отбеляза промяната на нагласите след появата на движението #MeToo. "Еволюираме. Мисля, че това е чудесно."

Новият филм за Черната вдовица първоначално трябваше да излезе през май 2020 г., но се забави заради пандемията от COVID-19.  Сега ще излезе на 7 юли във Великобритания и Ирландия и два дни по-късно в останалия свят, включително и у нас. Новият филм не е разказ за произхода на Черната вдовица, но събитията в него се случват преди тези от последните два филма за Отмъстителите, „Война без край“ и „Краят“.

Още

Звезди се редят на опашка да съдят Disney

05.08.2021

700
Скарлет Йохансон съди „Дисни”

30.07.2021

698
Скарлет Йохансон най-сетне е пълноправна супергероиня