Quantcast
Принц Уилям може да замести Елизабет II по време на пандемията | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Принц Уилям може да замести Елизабет II по време на пандемията

2 297
 ЕПА/БГНЕС

Принц Уилям скоро може да поеме функциите на Елизабет II, тъй като кралицата трябва да бъде поставена под карантина. Същото се отнася и за бащата на Уилям - принц Чарлз, написа "Дейли мейл".

Вчера Елизабет II напусна Бъкингамския дворец и отиде в Уиндзор. Това стана седмица по-рано от обикновеното ѝ изолиране от хората преди Великден. Кралицата се присъедини в Уиндзор към съпруга си принц Филип, който бе докаран в Уиндзор с хеликоптер от Уууд Фарм.

Ден по-рано министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че хора над 70-годишна възраст трябва да бъдат поставени в изолация и карантина, дори и да нямат симптоми на заразяване с коронавирус. И това е един от начините да се забави разпространението на заразата сред най-уязвимата част на британското общество. 

И кралицата (93 г.) и прекият ѝ наследник, нейният син и принц на Уелс - Чарлз (71 г.) са в тази възрастова група. Така третият поред наследник се явява внукът на Елизабет II и син на Чарлз - Уилям (37 г.), херцог на Кеймбридж.

Възможно е също така принцеса Беатрис (31 г.), дъщерята на принц Андрю, да бъде назначена за държавен съветник в тези несигурни времена.

Найджъл Коуторн, един от експертите по въпросите на монархията във Великобритания заявява: "Съвсем разумно е принц Уилям да играе ролята на заместник на кралицата. Трябва да има физическо присъствие на монархията, а не само виртуално. Той е трети по ред наследник на трона и в чудесно здраве, както и брат му - Хари. COVID-19 е малко вероятно да представлява сериозна заплаха за него или съпругата или децата му. Уилям ще свърши чудесна работа".

 

Още

Елизабет Втора крила свекърва си в двореца
Принц Уилям: "Ние не сме расистко семейство"

11.03.2021

1352
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3478