Quantcast
Контузия в последния момент спря Аоияма от летния турнир по сумо | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Контузия в последния момент спря Аоияма от летния турнир по сумо

172
  YouTube

Даниел Иванов-Аоияма е сред четиримата сумисти от висшата дивизия "макуучи", които няма да участват на започващия утре летен турнир за Купата на императора - "Нацо башо" в токийския дворец "Рьогоку Кокугикан".

34-годишният борец от Елхово (192 см, 193 кг), който е с ранг 3-ти маегешира, отпада в последния момент заради контузия, чийто вид не се уточнява. Същото се отнася и до йокозуна Хакухо - сумиста с най-много спечелени турнири титли (44), 14-и маегешира Рюден и 15-и маегешира Мидорифуджи.

Аоияма се представи отлично на последния турнир - пролетния през март, като до последните схватки от финалния 15-и кръг дори имаше шанс да се бори за Купата на императора, но в крайна сметка остана втори с актив 11 победи и 4 загуби. Българският гигант, който бе с по-нисък ранг (12-и маегешира), за пети път в кариерата си получи една от трите индивидуални награди в професионалната сумо лига на Япония - "Канто-шо" за боен дух.

Летният турнир ще започне без зрители, но японската сумо асоциация реши все пак да отвори "Рьогоку Кокугикан" за публика от четвъртия ден на "Нацу башо". Японското правителство удължи извънредната ситуация в Токио до края на май, но все пак смекчи изискванията за провеждане на масови мероприятия. Затова трибуните на двореца ще бъдат запълнени на не повече от 50% от капацитета им.

Ключови думи:

сумо, Аоияма, Хакухо

Още

Аоияма завърши втори и взе наградата "Боен дух"

29.03.2021

390
Аоияма остава в борбата за Купата на императора

27.03.2021

234
Аоияма е на крачка от лидерите след 5-а поредна победа

26.03.2021

433