Quantcast
На Марс няма хора, но вече има боклуци | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

На Марс няма хора, но вече има боклуци

1 478

Американската космическа агенция НАСА се натъкна на "неочакван" ярък обект на Марс. Техният роувър Perseverance засне обект, подобен на метално фолио, по време на рутинна обиколка. Но преди да започнат спекулациите с извънземни, истината вероятно е много по-различна.

Оказа се, че материалът произхожда от НАСА. Експерти публикуваха това "изненадващо" откритие в Twitter - става дума за парче термично одеяло. Вероятно е останало там, след като Perseverance кацна на Червената планета през 2021 г.

В интервю за CNET говорител на НАСА каза, че са сигурни, че това е част от кораба, но са по-малко сигурни каква точно част от космическия кораб е. „По-малко ясно е от коя част от космическия кораб идва или как точно е попаднал там. „Нашият екип смята, че това вероятно се е случило по време на фазата на кацане“, каза Андрю Гуд от лабораторията за реактивно задвижване на НАСА.

Той допълни, че не знаят дали е паднал там след кацане, или е бил отнесен впоследствие от вятъра. Някои смятат, че НАСА по същество изхвърля отпадъци на Марс. „Там все още няма хора, а вече пускаме боклук“, казва един недоволен коментатор.

Ключови думи:

Марс, боклук

Още

РИОСВ за боклука: Варна е в окаяно състояние!

11.08.2022

962
Община Варна прати петима души да глобят петима протестиращи

03.08.2022

Обновена

ДИЯН ИВАНОВ

5209
Боклукчиите заминаха на гурбет и Кърджали затъна в смет

31.07.2022

6374