facebook
twitter

Видео

Прокуратурата действа стихийно по случая с Милен Цветков

17 591

Общественото обсъждане след убийството на Милен Цветков е непълноценно, най-малкото защото е непрофесионално, заяви адвокат Ина Лулчева в "Тук и сега със Светла Петрова". Реакцията бе мигновена - беше поискано увеличаване на санкциите за камикадзета, които карат под въздействие на наркотици, но това едва ли ще помогне - санкцията и сега е висока, до 15 г., смята Лулчева. Много по-важно е как се контролира движението по пътищата и как се борим срещу разпространението на наркотиците, заяви тя. Без съдействието на полицията контрабанда и разпространение наркотици не е възможно, категорична е адвокат Лулчева. Само под чадъра на държавата е възможно това да се случи и това е важният, големият разговор, който не се състои, допълни тя.

Лулчева остро разкритикува прокуратурата за действията й по случая с Милен Цветков. Атакуването на майката е недопустимо, никой родител не тика детето си да стане наркоман, въобще не е важно в случая чия е колата и с какви пари е купена тя. Това е поредното доказателство за липсата на обективност на прокуратурата, за стихийност в действията й. Това е демонстрация на сила, показване на някаква активност, убедена е Ина Лулчева.

Обществото не вярва в системата - това е ясно. Но да не допуснем да ни затворят очите с това, че са обвинили 4 души за престъплението. Това е безсмислена реакция. Никой родител не приема с радост новината, че имат син - наркоман. Това е част от трагедията на семейството. Специализираният съд определя някакви гаранции от рода на 20-30-50 хил, милион - все едно няма никаква представа какво са парите. Истината е, че 97-98% от обвинителните актове приключват с влязла в сила присъда - българският съд не само осъжда, но даже осъжда понякога повече, отколкото трябва, смята адвокат Лулчева.

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

24.06.2020

4929 36
Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

11988 21
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

8104 8

Коментари

редник

Не разбрах защо се направи тава интервю?

Ако някой е видял нещо ново или смислено, моля да сподели...

Evasion

👍

Sine_metu

Не четеш ли? Двете грети-тунберг го споделят

 

Много по-важно е как се контролира движението по пътищата и как се борим срещу разпространението на наркотиците

 

Убийството? Било важно? Ма мола ви са... Лоботомия. 30 години лоботомия

bay Dragan

Толкова могат "правистити" от Магнаурската школа.

Iberia
снимка на Iberia

Тази вечер по БНТ 1 казаха, че макята на наркомана е катастрофирала наскоро, причинявайки средна телесна на лицето отсреща и поради чистото й съдебно минало се разминала само с административно наказание - глоба.

 

О, казаха още, че отрочето на макята е с 4 доказани дроги и съмнения за пета такава /явно чакат резултатите все още/.

 

Види се, че и Лулчева нищо не знае по въпроса и на практика прави ветър на Светла Петрова.

Sine_metu

След сека светла все повече съжалевам за сулата. Оня поне не скланяше към съучастие. Не земаше заложници. Пък и фелдкуратът си е образ самобитен :)

DSagent

И тая пишман адвокатка много пари е смъкнала от Миню. Както казва българския народ, интереса клати феса. А за адвокатите по малко от сто бона не са повод за запознанство, както звучи перифразиран един лаф от едно време.

АдМин

Какво е 100 адвокати окачени на кестените по Царя?

- Едно добро начало...

Sine_metu

Адвокатите, момчета, са едно от малкото неща, които спечелихме в злощастния си „преход“. Свята работа са те и не са виновни за провалите ни в журналистиката - на първо място!, политиката и всичкото останало

Памфуций
снимка на Памфуций

Види се, че и Лулчева нищо не знае по въпроса и на практика прави ветър на Светла Петрова.

Наистина се получи като "да прави вятър". Лулчева казва това, което ще каже и в дйствителност казва всеки адвокат - че е необходима превенция, повече .

Светла Петрова пък направо къса сърцето с историята за нещастното детство, която влиза в каноните на наратива. Може би не разбира, че в един определен смисъл приглася на "инструмента" Гешев. 

Да, наркоманията е социално явление и - социален проблем. Също и безотговорното движение по пътищата. Да, всички сме жертви на обстоятелствата или в ръцете на Господ (изберете сами), но също така има понятия като разум, воля, избор, свобода и отговорност.

С извинения , но този раговор беше пълна боза.

 

 

Жозефа
снимка на Жозефа

Да.

Sine_metu

Ср., 22/04/2020 - 22:04 (нов)

Памфуций

С извинения , но този раговор беше пълна боза.

 

Да, но отвреме навреме не е лошо да ни се напомня, че „посткомунизмът“ не е само обезлюдяване (30% по-малко българи), застаряване (25% по-висока средна възраст), отчаяние (40% бедни), обедняване (заплата 78% от 1989) и най-прозаична мизерия (пенсия 47%),

но нещо безкрайно по-зловещо

Sine_metu

Важното е, драги ми Памфуцие, когато ни призоват Оттатък, да покажем поне едно продупчено билетче

Талибан

Без съдействието на полицията контрабанда и разпространение наркотици не е възможно, категорична е адвокат Лулчева. Само под чадъра на държавата е възможно това да се случи и това е важният, големият разговор, който не се състои, допълни тя.

👍

 

Това е Разговорът.

вила

На територията вече няма държава, а пожарникария и и всичко и стихии но, каквото каже онзи

vvatkov

   Замазването отпочнА.

nottheone

да извиняват сички познати от редакцията, но илчева не им е най-добрата находка. и винаги е била недобра находка, където и да е било.

сдс номера с царедворство, съчетани с кинти от съпружеско евродепутатстване, и антисимпатии към бсп с прикрит герберизъм и слаб жърнализъм не ходи.

пък който иска както си иска да го разбира.

be happy.

 

Стоф

Майчицата е виновна и още как - Щом си знае синчето защо не го е пратила на лечение, вместо да му осигури всички предпоставки за извършване на престъпление!?

ЕСОФ

От Великден насам втора жена, и може би - майка, си позволява да твърди, че катастрофата и последвалата смъртоносна трагедия били еднакво тежки и за двете семейства - на убиеца и на убития!? Тази наглост продължава да шета в обществото на релативизма, престъпното простодушие и спасителната убеденост, че "Това е положението, никой няма да върне загиналия" ... Някой трябва да кресне на тези двете и да ги накара да спрат!

Man.ol

Атакуването на майката е недопустимо, никой родител не тика детето си да стане наркоман, въобще не е важно в случая чия е колата и с какви пари е купена тя. 

Уауууу - колата е  регистрирана на фирмата  на мама, маминка  я е купила, предоставила на любимото детенце, плаща разходите по бубутката / детенце - бедничко, няма си доходчета, но си има любяща майчица, нали така /, но, когато детенце нещо посгрешиличко и взело че попобутнало с бубутката  някакво си вресливо журналистченце пършивичко - маминка нищо общичко няма с таквозинката?

Докъде стигна интелигентността при палавите лулички, да се неначудиш😅

Man.ol

Насилих се да догледам това словоблудство......колко оздравително би било за двете словоблудки, ако с техни близки бяха се случили неща, подобни на онова, което се случи с Милен Цветков. Не мисля, че биха говорили по този безотговорно-оневиняващ начин за казуса и героите му....Никак не мисля!

Atticus

Жалко е, че тази балансирана дискусия между г-жа Лулчева и г-жа Петрова ще достигне до сравнително ограничена аудитория.

Ужасно слаб е гласът на безпристрастните и компетентни професионалисти, каквито категорично са и двете дами в техните професионални сфери.

Докато българите не се научат да ценят и да се доверяват на такива хора, България ще си остане фекалната яма, която е сега. Аз лично нямам надежда това да се случи...

Man.ol

Ужасно слаб е гласът на безпристрастните и компетентни професионалисти, каквито категорично са и двете дами в техните професионални сфери.

Горецитираният анализатор май е пропуснал да забележи трогателния, почти просълзен разказ, на "безпристрастната" г-жа СП за прекрасното момченце на комшиите, което после ужасно се наранило от развода на мама и тати? Това е "безпристрастност"?

Хе, хе, поредният виц!

Искате ли инфо относно безпристрастността  на Ина Лулчева по казуса? 

Testament
снимка на Testament

Тва ГретитУ на дърти години  Ехааа ✌️

Влез или се регистрирай за да коментираш