Quantcast
Ангелов предлага епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Ангелов предлага епидемичната обстановка да се удължи с 3 месеца

Обмисля се ваксиниране на членовете на секционните избирателни комисии
Обновена
3 444
 Илияна Кирилова
Костадин Ангелов

Здравният министър Костадин Ангелов ще предложи на правителството извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с 3 месеца. Това съобщи самият той в здравната комисия на парламента днес в отговор на депутатски въпроси. Сегашната "обстановка" изтича на 31 януари. Ограничителните мерки щели да продължат и след тази дата, но ще има разхлабване на някои от тях.

Ангелов потвърди, че България е на последно място по темп на ваксиниране на населенето в Европа. Но обясни това с факта, че се е решило да се гарантира втората доза на всеки ваксиниран, тоест наличните количества да не се изразходват на един път. Решението се оказало правилно, тъй като в Италия вече имало проблеми с поставянето на втората доза заради забавяне на доставките.

Министърът съобщи още, че е възможно да бъдат ваксинирани членовете на секционните комисии на парламентарните избори на 4 април. Нямало проблем да се промени ваксинационният план. Мисли се още за специални облекла за хората, които ще са в контакт с карантинирани гласоподователи. Текат обсъждания с изборната администрация, а яснота какви точно решения ще се вземат ще има в следващите седмици. Депутат обаче опонира, че ваксинирането на хората, ангажирани с вота, ще е трудно, тъй като общо те са около 100 000 души (към 12 000 секции, без да се броят другите изборни звена).

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Здравният министър: Вместо ваксини получихме учтивост

25.02.2021

Обновена

6444 106
България остро си поиска забавените ваксини от АстраЗенека

24.02.2021

Обновена

5162 56
Министърът: Ваксинираме на 318 места, включително и денонощно /ВИДЕО/

21.02.2021

452 1

Коментари

Страници

Гл.ас. Духчев

3 месеца е добре, но 3 години е по-добре, а 30 години - най-добре! Така ще сме сигурни, че никой няма да се зарази с ковиди и всички ще измрат от лудост.

Следваща стъпка на правителството е раздаване на парцели по 100 кв.м за самозадоволяване с домати и картофи. Минаваме към затворено натурално стопанство.

Малко по-трудно е с производството и раздаването на мотики за обработка. Ще се получават след поставени осем ваксини и 64 PCR теста на член от семейството. 

Поставянето на маски по време на копане е задължително.

Идиоти, отваряйте всичко!

HUMANOID
снимка на HUMANOID

но 3 години е по-добре, а 30 години е най-добре за ГЕРБ и кабинета на Борисов

Andrij

3 месеца "епидемия"(откога имаме "епидемична обстановка",без епидемия?!) =3 години дългова криза.

Едни ще богатеят,други след това ще се гърбатят.

Хареса им на "медицинските началници" да управляват не само болници.Болници с огромни дотации.Искат да са овчари на цялото стадо.Без някой да ги е избирал.Повръща ми се от тях.

радо_сарбов

Прав сте, г-н Гл.ас.Духчев!

Фани ма де
снимка на Фани ма де

тва алибека💩 няма му ареса

Johnny2965

Забелязахте ли, че представители на незаконния бизнес, напр. съдържателите на бардаци, не се жалват и не протестират. Така че, ето идея за ресторантьори, съдържатели на кръчми и барове - отворете незаконни такива.

Rattrack

За съжаление главният асистент по-горе е напълно прав.

Май ще трябва пак да се излиза на улицата, ама този път да не забравяме сопите.

 

Evasion

И кого ще биете? За какво ще се борите? Ако включите и свободната любов - с вас съм!

HUMANOID
снимка на HUMANOID

аз нямам възражения да се "включи" и свободната любов, само и само ГЕРБ и кабинета на Борисов да се махнат.. 

ИИ79

Че тя не е ли свободна любофта? Люби се с който си искаш (стига и той да иска да се люби с тебе)..?

Фани ма де
снимка на Фани ма де

те са ви у сърцата ве ===след изборите пак  ша в а   яхат

d5555

До като минат изборите така ще е.

Rattrack

Свободна любов - да, ама сам с маска и само между ваксинирани.

Мариана Кълвачева

В последният ден от карантината задължително трябва да си направим банкет.

Всички ние ще изпълзим от бърлогите си и ще се прегръщаме, ще пием вино и ще танцуваме под ярката юлска луна на ... 2025 година.

Каспър

Тц, 2038

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Ангелов потвърди, че България е на последно място по темп на ваксиниране на населенето в Европа.

 

лично за мен това е една положителна новина,

защото не вярвам в ефективността на ваксината...

sharcc
снимка на sharcc

Тя понеже е плацебо, за който вярва - работи, за който не вярва - не работи... С оглед на това, тези компании, които се занимават с разбработките на различните ваксини колко пари глътнаха, можеш да си абсолютно спокоен че това, което се предлага в момента е плод на абсолютния 100%-ов капацитет на тези, които са се нагърбили с тази задача. Просто става дума за твърде много пари, за да е нещо различно. Пък ако това разработеното е калпаво, значи толкова може човечеството на този етап...

Johnny2965

Известните до момента ваксини са ефективни в намаляване на риска от тежко заболяване вследствие на зараза с коронавирус, но като всяко недостатъчно изследвано средство крият други рискове, за които може все още само да предполагаме.

Black sparrow

 Коце Помадата и той почна да прилича на онзи дето докато блъскаше с генералското си юмруче по масата и беснееше с "яко ще се мре" , ако излизнем от къщите си, си дигна чукалата и отиде на почивка в Гърция.

KTP

Здравният министър Костадин Ангелов ще предложи на правителството извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с 3 месеца

E те ГЕРБ явно затова ореваха орталъка изборите да са на 28 Март... но и 4 Април им върши работа. Искат да си гарантират служебна победа... гадове ненаяли се... 

На какво основание бе Ангелов ще предлагаш удължаване? Звездите ли ти говорят? 

 

Но разбира се това е поредният цирк, където Здравият го играе лошото ченге, но ще дойде Той... добрият бащица с побелялата брада... ще слезе от Жипката и шъ отсече "Отваряй!"... и всички ние ще ахнем и ще го прегърнем за още четири години. 

Малеее... колко сложно, колко хитро, никога не бих се сетил.

 

Да, ще трябва с шутове...

Каспър

„Допускаме, че новият щам е вече тук. Това поставя в опасност бъдещите противоепидемични мерки“, каза Ангелов. Копирано от standartnews.com
https://www.standartnews.com/zarazata/angelov-merkite-da-se-udlzhat-s-3-mesetsa-449970.html
Знаех си, че мерките са важни, не хората😂

Rosen Nedyalkov

Тоя балон за възрастни вчера говореше друго

Азбукарче

     Дай Боже да греша, но имам чувството, че част от членовете на НОЩ с  голяма доза  духовен садизъм        съобщават лошите вести за Ковида. Е, този път лошите вести са "може би" ама дайте да изпозатворим хората още поне три месеца, че да им дойде акъла в главите и да станат послушни.

Каспър

Израелците...набодоха четвърт от наелението вече, още поне толкова са го избутали(нали не вярвате рускоезичните евреи и арабите да се тълпят за тестове) и кво? Последните 15-тина дни по горе-долу 8- 10К. И аз думам, че е плацебо, или поне докато свършат с доза 2, ще е все едно с плацебо...открийте разликите😂

ppipi7766

"Министъра на войната" иска още три месеца война.

Да е...и дебила. не се наядоха, не се нагламуриха.

Всеки влязъл в телевизора с кози крак не можеш го изкара от там.

Бегай да си лекуваш пациентите "докторе" с извинение, не се мяткай по телевизиите и на задните седалки на Жипките като някоя разгонена тинейжърка да те "уважават" с 200!

Su38

Хайде да порзамисляшваме.

Направен ли анализ, как тази противоепидемична обстановка противодейства на ковида в момента? С колко се намаляват "заболелите" за един ден и с колко се намаляват умрелите за един ден - не само от ковид?

След това - как се определи срока? Или на принципа "абе дай да видим след три месеца кво ще стане, пък после ще му мислим"? Или си оставяме възможността да управляваме ей-така, с едни заповеди на един човек само. Два месеца не са ли достатъчни? А защо не четири? Или още по-добре - до края на годинат? Какви критерии трябва да се стигнат? Има ли някой изобщо представа? Нула положителни проби за две седмици? Ами ако на третата излезе една?

Ако удължаваш, следва да имаш ясна представа какво очакваш. При какви резултати ще се смекчи една мярка, при какви ще се стегнат. Но... Празни приказки на празен човек. Но поне ги показват по телевизора.

Ей такива прости ми минават.

qqto

Хората излязоха с имената си и показаха статистика и всичко. Тази гадост я изкарах точно по коледа. Не е приятно да ви кажа честно. Дори 10 човека да спасят с мерките аз съм за. Човешкия живот е най ценното на този свят. Всеки е скъп ня някой и някой го 😍 обича. За една година дори да предположим, че са мерките, никой няма да умре без кръчми

и дискотеки.Вразумете се. Лекарите и те са хора и имат семейства. Утре ако кажат е... те си таковата и се оправяйте??? Не може според мен заради 1000 кръчми да умират хора. Поръчвайте си храна за дома за да подпомагате зайъсалия бизнес. Поне 50 процента го изкараха, задръжте още малко и правете напролет каквото си искате. А ако беше като други държави с големи ограничения, вечерни часове и т.н  Кой ви пречи да си вземете две пици или кой какво яде шише вино и да си опънете едно одеало в парка и да се любувате на живота? 

 

 

Su38

Знам, че първият умник ехидно ще каже, че мислите ми са прости, даже прекалено прости... :)

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Предстои жигосване на добитъка.

Стара процедура за удостоверяване на собственост.

☺️

ppipi7766

"Мерките" щели да се променят след като заразността ( нарочно не пиша любимото на мисирките и "министрите" заболели ) спадне под 120 на 100 000.

Що 120?

Не може ли 100 или 150?

Да си стиснем ръцете на 125 или на 126 - да има радост за "министрите".

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш