facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

18-годишен младеж е признал за убийството в Галиче

Задържаните за престъплението са двама братя с предишни криминални прояви
Обновена
42 402
 Илияна Кирилова

18-годишен младеж от село Галиче е направил пълни самопризнания за убийството на момичето, което е негова връстница и съседка от селото, съобщи БНР. Тя беше намерена мъртва вчера сутринта в двора на къщата на баща ѝ.

Задържаният младеж е показал и къде е скрил ножа, с който е извършил престъплението. Той е един от двамата задържани за жестокото убийство. Другият е негов брат. И двамата са с криминални регистрации. Убиецът бил известен в селото с агресивното си поведение - преди време е пребил възрастен човек, разказва общественото радио.

Момичето беше намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която е израснало. Тялото е открито от роднина. Според съседи момичето било кротко и добро. Бащата на момичето работи в Англия, а майката е напуснала семейството, въпреки че живее в същото село. Момичето се казва Андрея и е ученичка в 11-и клас във врачанско училище.

Сигнал за убийството е подал първи братовчед на жертвата, който снощи около 1 часа е получил обаждане от момичето, но не вдигнал телефона си, тъй като децата му го били превключили на безшумен режим. Сутринта той решил да отиде до дома на родственицата си в ромската махала и да провери каква е причината за обаждането, разказва Булнюз. Когато обаче влязъл в къщата, той я намерил бита, съблечена и с прерязано гърло. Мъжът веднага подал сигнал на телефон 112 и на мястото пристигнали линейка и полиция от Бяла Слатина. Спешните медици само установили, че младото момиче е мъртво.

След раздялата в семейството Андрея живеела при чичо си, но тези дни се прибрала в родната си къща заради шумните купони при роднините.

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицаи застреляха тийнейджър с увреждания в ЮАР

29.08.2020

1499 9
Осъден за убийство е помилван по молба на внучката му

25.08.2020

РАДА НИКОЛОВА

4716 22
Шотландец е убит в Драгалевци

17.08.2020

1397 3

Коментари

Страници

rorik

Мммм дааа, Все още няма коментар.

Невинни жертви на феодализма.

Johnny2965

Жалко за момичето. Жертва на липсата на истинско семейство и селско тъпоумие на убиеца.

Очаквам сега някой да ми обясни защо убиецът не бива да бъде наказан със смърт.

deaf

Криминалистите от Враца дали ще разкрият случая или ще имат нужда от помощ от София?

 

Рорик,феодалното управление (както всичко на този свят) си има и лоши,и добри страни.

rorik

==

Рорик,феодалното управление (както всичко на този свят) си има и лоши,и добри страни.

==

 

Е да , де.

Ама у Галиче   щом може Кмета  да краде и бие , що да не може  гол Асан?

 

И какво ще направят  полицаите?

Кой е трябвало да възпитава тия деца как се живее?

 

Убиеца е жертва  също . Това че го осъдиш на смърт , ще спреш ли производството на жертви?

 

nebenebe

Колко е бил прав хан Крум. Убийците трябва да бъдат разпознавани отдалеч по някакъв признак.

rorik

Само трябва да се  уточни кой е убиеца?

Този който е извадил ножа , или онзи който му е позволил да направи това.

Johnny2965

Подобни убийства се разкриват бързо. Или поне така се правеше навремето.

Да не оправдаваме убиеца. Що се отнася до легендите на Крум, то тяхното възпроизводство не ни е нужно. Всеки мъж над 50 бързо разпознава потенциалните убийци.

марк

 

 

 

 

                                                    Невинни жертви на феодализма.

 

                                    Аз мислех , чш сме преминали в по хуманен строй а ние сме се върнали във феодализма ....  И нали главният феодал който така или иначе поддържаше някакъв ред  беше сменен и опандизен ?

rorik

==

Аз мислех , чш сме преминали в по хуманен строй а ние сме се върнали във феодализма ....  И нали главният феодал който така или иначе поддържаше някакъв ред  беше сменен и опандизен ?

==

 

Е да де. Ама наследниците му от която и да са партия са възпитани от него , как се управлява.

==

 

 

 

 

Диагностик

Полов нагон и страх от възмездие.

az_ti
До всички комунисти във форума, едно време пак имаше убийци, просто всичко се пазеше в тайна. За Жоро Павето се говореше само от уста на уста.
Magi

Не вярвам да има комунисти във форума, но по времето на Жоро Павето, аз бях студентка и имаше информация и ни предупреждаваха дори в института. Сега по добре ли е? Новините са криминална хроника, медиите също, отравят ти живота от сутринта.

rorik

==Полов нагон и страх от възмездие.==

 

 

Така рече и един психиатър като си пиехме кафето навремето.

Убийства стават и  от страх.

Като в днешно време добавиш и дрогата става страшно . Защитата е само пистолет.

марк

 

 

 

                     До всички комунисти във форума, едно време пак имаше убийци, просто всичко се пазеше в тайна. За Жоро Павето се говореше само от уста на уста.

 

 

                                         До всички фашисти във Форума , сега паветата са колкото тези на площада . Това е разликата .

Скрудж

Казваш, че който не е комунист с главно "К" е фашист? 

марк

 

Казваш, че който не е комунист с главно "К" е фашист? 

 

 

                              Иййй , ма не се засягай .

harmless
снимка на harmless

http://kiselec1.blogspot.com/2018/04/1-1980.html

 

15 части гарнирани с документи показващи времето 'когато нямаше престъпност'. Занимателно четиво за всеки вярващ в Партията и смятащ, че сега има повече престъпления.

Желязко Желев

               Това го пробутвай на дъщеря си!

       За другите -няма такава държава.Днес престъпленията са на степен повече.Да по документи може да са еднакви ,но тогава всичко се регистрираше.

       Годината е 70 и някоя си ,но преди 75г.Бях много малко момче.Движението в  град Шумен беше блокирано за 2часа.За откраднати СТО ЛЕВА от джоб на автогарата.Крадеца беше заловен,

       Та Вие си пишете и четете,но и от време на време разсъждавайте върху прочетеното ако можете де.

peniko

До roriк:

"Защитата е само пистолет."

Така изглежда на думи, съгласен. Само че има огромно значение кой държи пищова и дали е готов да натисне спусъка. Ще дам пример със себе си: стрелям от младежките години (ходехме тогава на курсове към ДОСО), после казарма, после имахме курс по спортна стрелба към  Кремиковци. Сега тук, имам добър набор от "къси" и "дълги" оръжия. Ходил съм на поне една дузина курсове по стрелба и използване на оръжие за самозащита...Преди години, когато за 1ви път си направих зеленчукова градина един заек се промъкна вътре и съсипа всичко (аналогия с вашите кокошки и лисицата). Реших - ще го отстрелям. Взех да го дебна и един ден ми кацна на мушката. Барем 2 мин ми трепереше пръста на спусъка - да стрелям или не! Да обобщя: нормалните хора имат психологическа задръжка когато трябва да убият друго живо същество, ненормалните нямат такава.....Много често това е разликата.

LePenseur
снимка на LePenseur

Peniko, бедата далеч не е само в психологията. За нея си прав. Далеч по-голяма беда обаче са тактиката и самоподготовката, ако продължа с твоите казармени примери. Мой много близък приятел, бивш кадър на МВР, на изразеното от мен желание да се снабдя с пистолет - с подходяща мотивировка това е възможно, ми отговори: "Ще ти вземат пистолета и ще те убият с него!". И е прав. Убийците са по-бързи от мен. А какво остава за това нещастно момиче, ученичка? Той самият имаше право да си задържи оръжието, но се отказа точно по тази причина, а и съвсем не беше Рамбо. Още нещо, много важно: а съдебните експертизи после? Била ли е неизбежна самоотбраната? Дали пък аз не съм бил нападателят, а  нападателят да се явява моя жертва? Защо да говорим за оръжия, след като можем да си спомним случаи с далеч по-безобидни действия, но довели до смърт. Хулигани нападат млада двойка някъде на жп линия. Младежът блъска единия, ама оня пада върху релсата, удря си лошо главата и умира. И после? Прави му сметката какво се почва за нападнатия... Осъдиха го! Затова баба ми казваше, пази Боже мечка да те не срещне. Жалко за момичето!

peniko

До LePenseur

Благодаря, за допълнението, колега! Вие сте развил гл 2 на "Изпозлзване на оръжие за самозащита", а аз съм писал от гл. 1. Да си призная - просто ме домързя ?. Съгласен с всичко казано от вас, с 1 изключение - че убийците са по-бързи. Дали са по-бързи и сръчни в боравенето с оръжието или нямат колебание да натиснат спусъка? За първото се наемам да споря: виждал съм хора непрофесионалисти, които на стрелбището след комада "огън" произвеждат изстрел за 1.5-2 сек. Тук влизат изваждане не оръжието от кобура, зареждане (вкарване на патрон в патронника) и изстрел. Не знам обаче, колко време ще им е нужно, ако срещу тях не е мишена, а човек. Едното от нещата, които са ми "набили" в главата е: вадиш оръжие САМО когато си 100% сигурен, че ще го използваш (никога за да "плашиш" гаргите). На въпроса " А как да съм сигурен", следва отговор "По лична оценка на ситуацията"!!! Сега нормалният човек почва да мисли, да се съмнява и т.е., а хронометърът цъка.....Те тука е предимството на бандюгите.

Изключвам от горните примери професионалистите. Професионалните убийци не се стрелят по улиците с нормални хора, а пък разните там "спецове" са специално тренирани да оценяват дали ситуацията налага или не използаване на оръжие.

За това какво се случва след като вече си употребил оръжие - не мога да споря, въпреки че съм на място където законите са много по-широко скроени от тези в БГ. Пример от преди 2-3 г.: прибира се човек след работа и заварва 2ма апапи да му тършуват из къщата. Вади пищова и почва да гърми. 1вия избягва, 2рия пада ранен. Спасяват го. След време този, раненият завежда дело, че "понесените от него щети били по-големи от тези, които би могъл да потенциално да нанесе (ако не е бил ранен)". Печели делото!!! Коментариите бяха - лоша стрелкова подготовка ..... ако е бил гръмнат както се следва не би могъл да заведе дело.

Съжалявам отнесох се..... ДА НЕ ДАВА ГОСПОД НА НИКОГО ДА СЕ ИЗПРАВЯ ПРЕД ОРЪЖИЕ ИЛИ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ВАДИ ОРЪЖИЕ!

 

braun100

От линка горе особено пепоръчвам седма част, има директно сравнение на престъпността в края на соца и 2015 г. : https://kiselec1.blogspot.com/2018/05/7.html

Иначе много интересни се оказаха и 21 до 23 част - има данни за по ранни години 70-те и 60-те, споменава се с няколко изречения младежката престъпност, броя на убийствата, изнасилванията. Даже в 23-та част се споменават и млади девойки, които установяват нерегламентиран контакт с чужденци и разпространяват разни заразни заболявания, нещо което не бях очаквал да има при соца - нали навсякъде така пишат....

Johnny2965

Въпреки трагедията, се усмихнах на израза Ви "млади девойки". До момента не съм си представял, че би имало и "стари девойки".

Begemot
снимка на Begemot

Жалко за момичето, жалко за детето. Жалко и за тъжната и страшна хроника и тоталния упадък и деградация, в които живеем.

Иначе - комунизма е виновен, лош лош, спете спокойни, деца. Няма да преувеличавам достойнствата на соца, имаше такива, нито пък недостатъците му- може би по многобройни, аз съм живял по това време, знам и едното, и другото.

Какво ми прави, обаче, впечатление? Ккавото и да стане, лошо, трагично, веднага почват едни сравнения, ама при соца как било, там много лошо бе, картечници по границата и вишки, лагери, подлеци и доноснци, беднота, мизерия и мор. Ами - не беше така, да знаете. Питайте родителите си, приемете каквото ви кажат. И непрекъснатото убеждаване, че сега е по добре, че живеем в най добрия от всички светове, чрез сравнения със другото време и строй - това показва голяма слабост. Като няма с какво да се похвалиш, плщй старото, белки се хареса сегашното. 

А фактите са прости, ясни са , излезли са като въшка на чело. И за бедността, и за деградацията, и за неофеодализма, и  за престъпността в разните етноси, и за българите - уви, вижда се.

Пак - жалко, много жалко за детето и за случая.

braun100

Ами ако си направите труда да прочетете горните линкове, ще установите, че фактите наистина са прости и ясни: В момента има лек спад на убийствата спрямо времето преди промените. 

По статистика сега има повече леки престъпления - кражби и тн. обаче се оказва, че всъщност и едно време е имало кражби, просто тези до определена сума са били наказвани с глоба и изобщо не са влизали в статистиката, това е било и умишлено, за да излезе соца по-добрия строй.

Като се гледат данните - всъщност престъпността е по -скоро сравнима, затова не разбирам хора, които системно твърдят обратното.

braun100

Един цитат от двадесета част:

Панайот Яръмов:

 

... Другарки и другари народни представители! Шесто народно събрание вече за втори път разглежда въпроса за опазване на селскостопанското имущество. (първият път е на единадесета сесия през юли 1974 година) ... всички другари погледнаха лекомислено и помислиха, че с 5 лв. глоба ще оправим тези въпроси. Със закона, който приехме тогава, ние не ограничихме кражбите, а ги поощрихме. Всеки, който тръгне, тури 5 или 10 лв. в джоба си за евентуална глоба и действува на широк фронт. Я го хванеш, я не го хванеш.  ...

... Трябва да кажа, че на 4 март т. г. бях в с. Екзарх Антимово ... Хората, казват, крадат безразборно и не само моторизираните крадци ами и кооператорите. В 12 семейства в това село са намерили по 250-300 кг откраднато зърно. ...

... Мен ми разказват такива случаи за хора с връзки, с култура. Директор, не ми казаха кой директор, влязъл между слънчогледа, разтворил там платнището и си чука за зимата слънчоглед за децата. ... Ако върви така, докъде ще стигнем? ...

 

... да се съобщава, че еди кой си е крал, да го знаят и всички да се стряскат. Защото сега, другари, какво става? Той кара колата, а в нея жената и децата му. И той спира да набере кочани за децата. Какво е това възпитание, когато децата виждат, че баща им краде царевица? Или спира да набере за децата праскови и тези деца са в колата и гледат. И накрая всичко това минава незабелязано, невидяно и минава за дребно и се оправя с глоба. ...

Тези неща ИЗОБЩО не са влизали в статистиката, защото дори и да те хванат се налага глоба и изобщо не се е стигало  до полиция и съд. 

И за ваше сведените - този Панайот Яръмов, който се изказва в парламента, май е изпеченият БКП-ист, избягал през 1923 г. от остров „Болшевик“ и един от най -видните дейци на партията....

mull

Жалко!

И за престъпниците - до живот без право на замяна. Всичко по малко от това - йе*ем ти справедливостта и закона!

За колегите от "глава 1  и 2" имам въпрос.

Как предпочитате - законни но мъртви или превишили ...и осъдени, но живи?

Моля за прост отговор, без усукване.

ГАМЕНЧЕТО

А мотиви?

При соца все пак нямаше банди с дрога и разпределение на територии. Нямаше и борба за разпространение на кофи за боклук.

И както в оня виц за царя и Ленин когато го пита за водката, така и сега за едните банани ли беше всичко?

braun100

Ами точно за бандите с дрога съм съгласен с вас. И в документите, които съм виждал досега, пише, че у няс нямало кой знае какъв наркотрафик, движен от българи. Но съм срещал, че е имало голям транзитен трафик за западна европа и едно време, движен от чужденци. 

Борба за разпространение на кофите е нямало, защото всичко е било държавно. Но ако се разровите ще видите други примери - надписване на стопански планове (звучи безобидно, но може да ощети държавата с милиони), кражби от магазинери, закупчици, (прикривани понякога от служители от финансовия контрол - това си е все едно организрана престъпност). Пише за контрабанда, валутни престъпления, и пр.

Има примери за висши стопански дейци, които за големи суми издавали тайни на западни служби или фирми и пр. 

Разгледайте първо линковете горе и после може да коментирате.

 

harmless
снимка на harmless

      Това го пробутвай на дъщеря си!

       За другите -няма такава държава.Днес престъпленията са на степен повече.Да по документи може да са еднакви ,но тогава всичко се регистрираше.

       Годината е 70 и някоя си ,но преди 75г.Бях много малко момче.Движението в  град Шумен беше блокирано за 2часа.За откраднати СТО ЛЕВА от джоб на автогарата.Крадеца беше заловен,

       Та Вие си пишете и четете,но и от време на време разсъждавайте върху прочетеното ако можете де.

В линка, за данните преди 1989 г документите показват единствено осъдителни присъди. Не показват регистрираните но неразкрити престъпления. Освен ако не вярваш  в 100% разкриваемост на милицията, видно е от документите, че през соца, престъпленията са били в по-голям размер от сега.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш