facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов открива военна база на Червено море

2 180
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет. Визитата му е по повод официалното откриване в сряда на новата военноморска база "Бернис" на брега на Червено море, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на посещението Борисов ще проведе и двустранна среща с президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни, както и международни теми. 

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка. 

Борисов е поканен на церемонията в "Бернис" по покана на президента Ас-Сиси, допълват от пресслужбата. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г. В българската делегация е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

Това означава, че ако бъде предложена за гласуване в сряда кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър, Каракачанов няма да е в страната. А Димитров е кандидатура именно на ВМРО като част от съуправляващата коалиция "Обединени патриоти".

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев: Кабинетът да даде план за поетапно излизане от кризата

14.04.2020

2584 22
Каракачанов: Първо ще отменим МВР по границата и после по улиците

27.03.2020

6524 41
Каракачанов прогнозира извънредно положение и след 13 април

21.03.2020

Обновена

7720 73

Коментари

На тъщата зетя

Ей, че в Египет няма ли хора, дето да могат да режат с ножица, ве?! Бахти как се изложиха тия фараони!

ppipi7766

Хора имат, Баце ще им носи ножица - нещо като военна помощ за потенциален съюзник.

Толкова имаме, толкова даваме.

 

Диагностик

Никой не брои върховния главнокомандващ и президент...

Magi

Е, как да го броят, като външното министерство му е запушило всички дупки. Неговите съветници по външна политика , явно нямат достатъчно авторитет директно да организират пътуванията му.

nebenebe

Та какъв е нашият интерес, не разбрах. Наште гемии могат ли стигна дотам? А за Антарктида кога тръгват тарторите? То по-добре за Атлантида.

*

И как лошо гледа! Абе ББ, ЦЦ, КК са явления. Има и други де (ЖЖ ...), но тия са неповторими. Наистина ще останат в историята.

марк

 

 

                                         Никой не брои върховния главнокомандващ и президент..

 

                                  В случаят се търсят статисти ...

urupuchi

Поздравления за М. Катеринска, че е успяла да побере толкова живо тегло в един кадър!

dobadoba

Танц със саби ще има ли?.. 

⚓️

Magi

Чия е военната база? На американците ли?

Тренд Петков

бе не ви ли стана ясно, че този индивид ще се мъкне навсякъде, където има някакви почести...само и само да е между някакви НАЧАЛНИЦИ..да се снима с тях, белким нашите хора се шашнат колко го уважават чуждите, та може би да го зауважават и местните люде...хм..Кой ли извратен пи-ар-ски мозък може да допусне че това е логично и вярно? Ма мили управляващи, публикувайте колко пари е профукал този без никаква необходимост,освен да се пъчи някъде там..в случая в Египет...Каква ни е реалната полза като народ,че сме му платили масрафа...И дали ще отиде,ако си плаща от джоба...Или като стане жега в страната щото хората са бесни,че ги правят луди,  хуква нанякъде с държавния самолет, само и само да не е тук, ...

geo_19

Щом сме с Египет, значи сме и с маршал Хафтар.

nebenebe

Такъв персонален феномен не сме имали, както би казал ефенди Доган.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×