Quantcast
Дончева: ГЕРБ има внедрени хора във всички партии в новото НС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Дончева: ГЕРБ има внедрени хора във всички партии в новото НС

8 146
 Илияна Кирилова

"ГЕРБ и нейният лидер си има групички във всяка една потенциална група в парламента. Партията на Борисов се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде". Така Татяна Дончева, съпредседател на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" коментира пред БНТ причините за скандалите в коалицията й, които започнаха от вчера след изказване на друг неин представител - адвокат Николай Хаджигенов. Дончева избегна отговора на няколко пъти задавания й въпрос - дали Хаджигенов или други представители на "Изправи се!", са "троянския кон", който ще всява раздорите и работят срещу коалицията и парламентарната група.

"Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат", обясни Дончева. По думите й здравият смисъл е, че той е направил изявление без много да го премисли.

Татяна Дончева, която преди години напусна БСП и основа своя партия, коментира, че нищо не може да я възмути и че е виждала много неща в политиката. Според нея изречението на Хаджигенов "аз съм готов да се жертвам за министър"  предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познавала още 4-5 човека от коалицията, които също са готови да се жертват за министри. "Нищо ново от Големанов", заключи Дончева

На въпрос дали биха подкрепили правителство на "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Дончева отговори положително, но заяви: "Дали партията на Слави Трифонов ще пожелае да изпълни мандата си и да състави кабинет?".

"На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката", каза още тя. "В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти – не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът", смята Дончева.

"Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това, не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години – "да бъдете господари на мълчанието", подчерта Татяна Дончева.

 

Още

Асен Василев по повод офертата на ДБ: ПП не е дясна

14.08.2022

8247
Ексминистър алармира за ново кадруване от кабинета в полза на ГЕРБ

14.08.2022

3712
Човек на ГЕРБ оглави тол системата

13.08.2022

4973