Quantcast
Кола с нелегални мигранти предизвика серия от катастрофи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кола с нелегални мигранти предизвика серия от катастрофи

Шофьорът е карал близо 10 километра в насрещното, за да избяга от „Гранична полиция”
2 141
 Илияна Кирилова

47-годишен грузински гражданин, превозващ нелегално мигранти, предизвика серия от катастрофи по пътя Созопол-Бургас. Той е карал близо 10 километра в насрещното движение, за да избяга от служители на „Гранична полиция”, съобщи Нова телевизия.

Еазбирайки, че при Крайморие е образувано временно пропускателен пункт на „Гранична полиция”, за да избегне проверка, шофьорът рязко спира и обръща посоката на движение като тръгва срещу движещите се коли. Автомобилът успява да блъсне странично четири коли, като в района на „Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с друг автомобил с бургаска регистрация. Шофьорът му е пострадал и е откаран за лечение в УМБАЛ-Бургас.

Водачът на автомобила и мигрантите, превозвани както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но вследствие на действията на 4 екипа от граничен полицейски участък-Бургас и сектор „Специализирани тактически действия” към РДГП-Бургас те са задържани.

Към момента е установено, че грузинският гражданин е превозвал 12 мъже от сирийски произход, като те заедно са преминали нелегално границата на страната.

Още

Военен камион на НАТО се преобърна край Монтана

03.10.2022

2909
Гешев за пуснатия младеж след катастрофата в Шумен: Бесен съм!

01.10.2022

6958
Катастрофа с автобус блокира “Цариградско шосе”

28.09.2022

Обновена

2775