Quantcast
КПКОНПИ иска 1,3 млн. лв. от шеф в Икономическия университет във Варна | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

КПКОНПИ иска 1,3 млн. лв. от шеф в Икономическия университет във Варна

6 684
 Илияна Кирилова

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е внесла иск за конфискация на стойност 1 361 566 лв. срещу проф. Стоян Стоянов, който в момента е главен секретар на Икономическия университет във Варна. Това съобщи днес комисията, ръководена от Сотир Цацаров. Според съобщението, докато е бил зам.-ректор по финанси и материалната база на вуза, Стоянов не е подал в срок годишната си имотна декларация. В такива случаи законът предвижда пълна имуществена проверка.

Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи, посочва комисията.

На днешното си заседание КПКОНПИ е решила да внесе и иск срещу Мирослав Николов, бивш изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". От него се претендира сумата от 174 492. Делото ще се гледа от Окръжния съд в Ямбол. Той е с обвинение от прокуратурата за умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за фонда.

Прокуратурата съобщи за делото срещу Николов през 2017 г. Според обвинението му той е причинил на фонда 19 950 лв. щети, като през 2014 г. сключил договор за консултантски услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с търговско дружество на стойност 19 950 лв. Същевременно във фонда има Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и координация", в която работят достатъчно на брой служители, твърди прокуратурата и допълва, че договорът не бил изпълнен, но Николов наредил дружеството да си получи парите. През 2018 г. съдът е върнал делото на прокуратурата. Няма данни какво се е случило след това. 

 

Още

КПКОНПИ ще плати рекордните 250 000 лв. разноски по загубено дело
КПКОНПИ установи несъвместимост при най-новия член на СЕМ

29.09.2021

Обновена

2921
Вторият ешелон в служебния кабинет излезе по-богат от министрите

14.09.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

16640