Quantcast
Крадени автомобили за 4 млн. лв. са разкрити при операцията в Бургас | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Крадени автомобили за 4 млн. лв. са разкрити при операцията в Бургас

6 човека са в ареста, защото са променяли номерата на рами и двигатели на луксозни автомобили
Обновена
12 580
 Скрийншот видео Флагман

Крадени луксозни и много скъпи коли за над 4 млн. лв. са разкрити при зрелищната операция в Бургас, при която във вторник целият град бе блокиран и опасан с КПП-та от маскирани полицаи.

При акцията са били задържани общо петима мъже и една жена. Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че са извършвали регистрация на крадени автомобили от висок клас и такива, които са обект на лизингови или застрахователни измами, обяви на брифинг в Бургас зам.-окръжният прокурор Светослав Маринчев. 

До момента са установени 39 автомобили, които групата е успяла да регистрира незаконно и да пласира на пазара, като всички са от 100 000 лв нагоре. Част от автомобилите и към момента се движат по пътищата в страната от нищо неподозиращи купувачи. Има и продадени в Турция и Близкия Изток.

Организираната престъпна група променяла номерата на рамите на двигателите, след което с неистински документи автомобилите са били регистрирани в КАТ, твърдят от прокуратурата. Един от задържаните мъже е ръководител на групата.

От прокуратурата и МВР не казаха дали има заподозрени и длъжностни лица, както и как е ставало регистрирането и пререгистринането без да се забележат промените по рамите и двигателите.

Шестимата арестувани още са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група. Четирима от тях продължавт да са задържани в очакване на решението на съда дали ще останат в ареста за постоянно. Двама от обвиняеми са пуснати с мярка "подписка". 

Действието на групата е започнало през есента на 2020 г.. През 2021 г. е постъпила информация, че се извършва престъпна дейност, каза директорът на Областната дирекция н МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

 

 

 

Още

Задържан е каналджията от катастрофата, погубила 2-ма полицаи в Бургас

20.09.2022

Обновена

1815
МВР стартира спецакции в квартали на Бургас и Русе

20.09.2022

Обновена

1279
Полиция и БАБХ влязоха в столичен квартал на акция срещу купен вот

19.09.2022

2544