Quantcast
Уил Смит се извини на Крис Рок за шамара | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Уил Смит се извини на Крис Рок за шамара

Изненадващият инцидент успя да повиши рейтинга на шоуто
Обновена
2 797
 EPA/BGNES

Американският актьор Уил Смит се извини на водещия на церемонията за раздаване на филмовите награди "Оскар" Крис Рок, на когото удари шамар на сцената. Смит определи поведението си като "недопустимо и непростимо", извини се също така на Киноакадемията на САЩ и зрителите, предаде БТА.

На 94-ата церемония за раздаване на престижните филмови награди Смит удари по лицето водещия, след като той се пошегува със съпругата на Смит Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция - автоимунно заболяване със загуба на коса.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително", написа Смит в Instagram и добави, че поведението му миналата нощ е било недопустимо. Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джада ми дойде в повече, не можех да го понеса и реагирах емоционално, каза той и обръщайки се към колегата си, когото удари, заяви, че иска публично да му се извини. "В света на доброто и любовта няма място за насилие", обобщи той.

 

РЕЙТИНГ

Около 15,36 милиона души са гледали церемонията за наградите "Оскар" на живо по телевизия Ей Би Си - много повече от миналогодишната публика, която беше рекордно малка, но все пак на второ място по нисък интерес.

Броят им се е увеличил с 56 процента спрямо миналогодишния, който беше най-нисък в историята на наградите - 9,85 милиона зрители. Този лош показател през 2021 г. се обясняваше с пандемията от Ковид-19. През 2020 г. церемонията са гледали 23,6 милиона души.

От няколко години телевизионните зрители на много наградни церемонии намаляват. Продуцентите на "Оскар"-ите опитаха нов формат с три водещи и по-малко време за технически категории. Най-обсъжданият момент от вечерта обаче стана плесницата, зашлевена от Уил Смит на Крис Рок. Репликите от инцидента изглежда бяха изрязани заради недопустимия език от предаването на живо в САЩ, което се забавя с няколко секунди. В други държави като Япония и Австралия обаче те се чуваха. 

 

Още

Крис Рок отказа да води "Оскарите" догодина

30.08.2022

400
Уил Смит получи 10-годишна забрана да ходи на "Оскарите"

09.04.2022

388
Български катаджия удря шамар на турски шофьор на ТИР

07.04.2022

1455