Quantcast
Втори обвинител на Кевин Спейси се самоуби | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Втори обвинител на Кевин Спейси се самоуби

Актьорът постигна споразумение по едно от делата срещу него за сексуален тормоз
5 104

Американският актьор и двукратен носител на "Оскар" Кевин Спейси постигна споразумение по едно от делата, заведени срещу него за сексуален тормоз. Обвинението на масажиста, представящ се под името Джон Доу, трябваше да се гледа в съда през юни тази година, съобщава "Варайъти". Но ищецът почина през есента на 2019-а след заболяване от рак. Той твърдеше, че по време на масаж през 2016 г. Спейси го е принудил да го хване за половия орган и се опитал да го целуне. Всичко това бе отречено от актьора. След като смъртта на обвинителя стана причина за прекратяване на делото, сега адвокатите му и Спейси са се споразумели за солидарно поемане на разноските по делото. 

В края на изтеклата година пък се самоуби друг обвинител на звездата от сериала "Къща от карти". Това е 47-годишният Ари Бен, бивш съпруг на норвежката принцеса Марта Луиз. Бен бе писател (автор на книгата "Адски тъжен") и художник. Бракът му с принцесата продължи от 2002-ра до 2016 г., но той не бе одобряван от норвежкото кралско семейство заради "палаво" видео, показващо го на парти с проститутки. 

През 2017 г., когато  #MeToo набираше скорост в Холивуд, Бен разказа, че е станал жертва на сексуално нападение от актьора след концерт по повод присъждането на Нобеловата награда за мир десет години по-рано. Не се съобщават подробности около смъртта на бившия кралски зет. 

По празниците 60-годишният Спейси публикува във "Фейсбук" видеоклип, в който се превъплъщава във Франк Ъндърууд - героя му от прекратения заради обвиненията сериал на "Нетфликс" "Къща от карти". В него Спейси говори с южняшки акцент за това как трябва хората "да се убиват с доброта". "Аз съм смъртоносно сериозен", иронично произнася той пред камерата. 

Клипът сложи началото на конспиративна теория, че Кевин Спейси, подобно на Ъндърууд, убива своите обвинители един по един. 

 

НЕВИНЕН?
През юли 2019 г. бе свалено и друго обвинение срещу кинозвездата - от 18-годишен (тогава) младеж, когото той уж опипал в бар на остров Нантъкет през 2016 г. Жертвата Уилям Литъл отказа да даде устни показания и делото беше прекратено. Ищецът бе син на бившата тв водеща Хедър Ънру, която първа откри огън срещу актьора по този повод. 

Още

Кевин Спейси се завръща в американското кино

31.08.2021

545
Още един носител на "Оскар" бе признат за виновен в изнасилване

02.08.2021

825
Фей Дънауей подкрепя завръщането на низвергнатия Кевин Спейси

08.07.2021

600