Quantcast
Тръмп разреши на администрацията си да предава властта на Байдън | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп разреши на администрацията си да предава властта на Байдън

Жени поемат разузнаването и финансите в екипа на бъдещия президент, а Джон Кери ще се занимава с преговорите за климата
Обновена
3 541
 ЕПА БГНЕС архив

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че вече не е против започване на официалния процес по предаване на властта на новоизбраният президент Джо Байдън, предава БНР. Чрез Туитър Тръмп заяви, че администрацията му трябва „да направи, което е нужно“ за периода на преход. 

Публикацията на Тръмп в подкрепа на необичайно забавения процес по прехода е най-доближаващото се до признаване на загуба на изборите негово изказване. Думите му в Туитър се появиха, след публично оповестяване на писмо на Емили Мърфи - ръководителят на департамента за отпускане на средства за следващата администрация. С писмото Мърфи даде зелена светлина на предаването на властта като определи Байдън за „очевидния победител“. По-рано тя бе изложена на остра двупартийна критика за забавянето на процеса, който включва отпускане на над шест милиона долара и достъп на екипа на Байдън до федерални агенции.

„Нашето дело продължава решително, ние ще продължим борбата и вярвам, че ще спечелим. Въпреки това, в интерес на страната ни, препоръчвам на Емили и нейния екип да направят необходимото“, написа Тръмп в „Туитър“. Президентът също благодари на Мърфи за нейната „самоотверженост и отдаденост“ на страната. Според републиканеца, ръководителят на GSA е бил подложен на „тормоз, заплахи и обиди“. „Не искам това да се случи на нея, нейното семейство или служители на GSA“, подчерта настоящият държавен глава на САЩ.

По-рано CNN съобщи, че Службата за общи административни въпроси е информирала Байдън за готовността си да започне процедурата за прехвърляне на президентската власт върху него в страната. Преди това Мърфи отказа да подпише необходимите документи, като посочи, че Тръмп не е признал поражението си и няма окончателни официални данни, които недвусмислено да свидетелстват за победата на Байдън.

След края на изборите на 3 ноември и последвалото посочване на Байдън като новоизбран президент Тръмп отказа да приеме, че е загубил. Щабът му заведе множество дела с необосновани твърдения за изборни измами като тези дела бяха загубени на ключови места като щата Пенсилвания.

А днес в щата Джорджия започне повторно преброяване на гласовете от изборите, което трябва приключи в полунощ на 2 декември. То беше поискано от предизборния щаб на Тръмп. Щабът на републиканеца е поискал от Федерален апелативен съд да спре процеса по официалното обявяване на Джо Байдън за победител в щата Пенсилвания.

 Резултатите от гласуването за всеки щат трябва да бъдат одобрени до 12 декември. Членовете на избирателната колегия трябва да гласуват на 14 декември. На 6 януари 2021 г. на съвместно заседание на двете камари на Конгреса трябва да бъдат одобрени резултатите от гласуването на избирателната колегия, а на 20 януари ще се състои церемонията по встъпването в длъжност на избрания президент.

 

Жени поемат разузнаването и финансите, а Джон Кери преговорите за климата

След като бе обявено, че Антъни Блинкен ще е новия държавен секретар на САЩ, сега стана ясно, че жени поемат разузнаването и финансите в екипа на Байдън. За първи път директор на националното разузнаване на Съединените щати, ако бъде одобрена от Сената, ще е жена - Аврил Хейнс. Почти сигурно е и, че бившият ръководител на Федералния резерв (централната банка на САЩ) Джанет Йелън ще е 77-ият финансов министър на САЩ и първата жена на този пост, откакто позицията се появява преди 231 години. Йелън оглавяваше Федералния резерв от 2014 до 2018 г. и също бе първата жена на този пост.

Отделно от това се разбра, че бившият държавен секретар Джон Кери ще е специален пратеник за преговорите за борба срещу климатичните промени.

За съветник на президента Байдън по националната сигурност е номиниран Джейк Съливан. Той вече е изпълнявал такава длъжност в кабинета на Байдън, по времето, когато беше вицепрезидент. За посланик в ООН Байдън издига кандидатурата на Линда Томас-Грийнфийлд.

За първи път, министър на вътрешната сигурност ще е от латинообщността - Алехандро Майоркас, който е от кубински произход.

72

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев гарантира на САЩ трайно приятелство на България

21.01.2021

2078 118
Тръмп напусна Белия дом

20.01.2021

Обновена

4423 63
Гонят Тръмп и от най-големия холивудски профсъюз

20.01.2021

345 3

Коментари

Страници

SgtTroy
снимка на SgtTroy

ха ха ха 😋

Антей

 

Примитивизъм в действие!

Това ли е цивилизационния начин в "демокрацията"?! 

 

"Според президента Тръмп,

ръководителят на GSA е бил подложен на "тормоз, заплахи и обиди".

 

"Не искам това да се случи на нея, на нейното семейство или служители на GSA", 

подчерта настоящият държавен глава."

.....................................

 

Противопоставят ли се двете цивилизационни матрици "ибероафриканската"  (по проф.Иво Христов)  и "европейската"?!

 

Ето какво се случва из "европейската цивилизационна матрица" от тази нощ в Париж.

 

Полицията разруши за минути палатков лагер на мигранти от Афганистан, разпънат на площад Република.

"Протестиращите" поискали Париж да стане постояннен център за прием на мигранти!

 

Президента Тръмп обяви, пред целия свят, че ще изтегли войските от Афганистан и хората да бъдат при роднините си за Коледа у дома.

И спира всякакви военни намеси и войни.

Факт.

 

Представянето и назначенията на администрацията ставали през януари, но избраният за победител бързал, казаха по чужда телевизия.

 

Антей

 

Две млади жени, бизнесдами от Банско купиха апарат за озониране на въздуха в началното училище, на което са в обществения комитет.

 

Така просветното Банско става първото в държавата училище, което няма да има нужда да затваря!

 

Озона трепе бръмчащите микрогадини вируси и най-вече коронавируса.

 

Сто пъти писахме за специално модифицирания озон изобретение на нашия електроинженер проф.Жеко Ганев и действащ в апарати за озониране, които убиват коронавируса във всякакви затворени помещения.

 

Давайте към ПРОГРЕСА българи! 

 

❤️ ☝️

Антей

 

Защо си позволяваш да обиждаш  USSR+?!

Никой не те кара да вярваш или прилагаш.

 

Не приемаш БИОЕЛЕКТРИЧНАТА  медицина - твой проблем.

 

Отпреди 100 години изключетелен ум американски медик завършил същия супер университет Джонс Хопкис, който следи всичко около коронавируса в САЩ - "разказа играта" на вирусите. 

Доказано!

 

 

Mаndalorian

Сто пъти писахме за специално модифицирания озон изобретение на нашия електроинженер проф.Жеко Ганев и действащ в апарати за озониране, които убиват коронавируса във всякакви затворени помещения.

Как ли се "модифицира" просто вещество, молекулата на което се състои от три атома кислород...

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Всъщност озонът е токсичен. По-ефективно е третиране с UV лампи, които правят същото, но без остатъчния ефект. Мисля, че руснаците имаха някакви такива системи, които използваха.

ГАМЕНЧЕТО

Демокрация-нъцки.

Бухта

Надали е бил Тромбона. И надали е "разрешил", просто вече е било срамно, след като собствената му администрация действа "през главата му".

Все пак още двама души поне имат достъп до туитъра му по официални данни. Което много ясно си личи - капслокът и малоумното крещене са запазената мярка на Дони

Luckbox

Един простак по-малко. Винаги е добра новина. 

j.jelevban

       Настоящата избирателна система на САШ е от времето на делението юг/север.Тя е гарантирала паритета.Бърни Сандърс се обяви за промяна.Но само Бърни.

Толкоз за демокрацията в САЩ."'Ако изборите решаваха нещо,те щяха да бъдат забранени'' Последното шоу се провали.

     Тръмп ще влезе в историята като дисидента милиардер.Офшорния деминтирал крадлив плъх от щата офшорка го инсталираха.До ни е честито и бог да го закриля.

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Тръмп ще влезе в историята като дисидента милиардер.

Ах, Алиса, Алиса...👴 

Алиса в странат...

Каква Алиса бе, умник!

Толкова не можеш да прецениш, че играя с един ник.

С малки суми, но редовно.

Не като някои последователи на Шива.

Мариана Кълвачева

"Краставицата съдържа 99% вода."

SgtTroy
снимка на SgtTroy

...и изборите са манипулирани, а тръмп е единствената надежда на прогресивното человечество 😂

Мариана Кълвачева

Изборите са нечестни, фалшиви и ... не са избори, а манипулация от най-високо ниво.

Само заблудените не виждат с очите си и не чуват с ушите си.

Нека всеки от нас си остане там където е.

Няма смисъл да се убеждава другия, щом толкова са му възможностите, Господ да го пази.

След назначаването  на Байдън не зная как ще накарат обикновения американец да отиде да гласува на следващите избори.

Ефектът "Цецо" от България отиде на крака в САЩ.

Alanon

Абцолютно на най- високо ниво са манипулациите горе на небето от Чавес ..😂😂

Мариана Кълвачева

Аланон, ще кажеш ли нещо по същество или ще отричаш като неверен съпруг, хванат на калъп ?

Аман от празнодумци, които талашат пространството.

Трябва да се въведе бан за тъпотия, нахалство и тролене.

Стигам до извода, че всички тези българи тук във форума, които подминават машинациите на изборите и негласно одобряват лъжата, имам едни съмнения, че до един са гербери.

Дано да греша, но няма друго обяснение, за оглушаването и ослепяването им в миг.

Alanon

Аз ли Кълвачеваи?А Вие освен дежурното големи лъжи фалшификации и манипулации нещо по същество като доказателства за тея прегрешения хм?  Вие Тръмпожалейките станахте за кашмер.Давай чакaме вече 3 седмици некви доказателства.

В американските съдилища обаче без доказателства тея алабализми не минават що не пишеш за това защо не печели Тръмп ни едно дело?Сори спечели едно от 36.

Защо Тръмп си е наел един Руди Джу дето от 92 г. Няма лиценз хм? Що не си наеме адвокати които са специалисти по избори хм? Знаеш ли що, щото знае, че няма смисъл да си харчи парите за нещо дето няма факти и доказателства.Тръмп си играе някакво шоу с неговите фенове за да ги изтиска за пари, щото има над 400 милиона причини за това.Ударил го е на просия за пари ужким за делата ама 75% от даренията отивали във фонда му..

Мариана Кълвачева

А нещо за истината ще кажеш ли ? Има ли значение тя или вече всичко е възможно в съвременния свят ?

Имаш ли вътрешно убеждение, че това е истината ?

Остави съдебните процеси настрана, да поговорим за истината.

Леле, ама те у нас по същия начин не зачитат истината, независимо дали има доказателства или не.

Да ти припомням ли, че един кандидат народен представител отишъл да гласува заено с фамилията си и заедно пуснали глас за него.

А после в протокола срещу неговото име се гърчела една дебела герберска нула.

Или и това не е истина и няма значение.

Няма две истини, една е.

Но вече на никого не му пука за нея, защото играят парите.

Alanon

Не живея в България от 25 г. гласувам в чужбина и тук няма шменди капели.И да истината е една и ако Бг лъжат това не значи че и тук лъжат.

Гласуването тук си мина като по учебник да ти припомня, че оранджевия е на власт създаде организация да следи за изборни мушенгии и Тя организацията (с назначени негови хора ) излезе с официално становище,  че това са били най-сигурните избори.Тръмп си го постна даже в туитър(не оропусна да се похвали) 

Истината е че както преди 4г. Тръмп спечели с гласовете на Републиканците плюс хората на Сандърс ( аз също съм за Сандърс) сега загуби и той си кешира (над 400 милиона причини)  щото кредиторите си искат парите.

Мариана Кълвачева

Ако си проследил дискусията тук във форума от преди дни, обстойно всеки изнесе данни от различни източници.

Не ми се иска да се повтаряме за да не се задръства форума с дублажи.

Затова не слагам линкове, към вече обсъждани неща.

Моето мнение е, че вече мина времето на коментарите и сега просто трябва да се изчакат официалните резултати.

Да, но колегите не млъкват и всеки ден става една говорилня и всеки си говори неговото и не отчита мнението на другия.

Не само Америка е дълбоко разделена държава, и ние сме същите тук.

Както и да е, да сожим точка. Ще чакаме резултатите.

IzabelaBela

Американските избори все още не са приключили, независимо от опитите на старите медии и технологичните олигарси да подменят демократичните процедури и да декретират кой е избраният президент.

Лавинообразните разкрития за драстични изборни измами, включително за манипулиране на резултатите в полза на Байдън чрез софтуерните алгоритми на машините за гласуване и преброяване на Dominion Voting Systems, свързана със Сорос, Хилъри Клинтън и други функционери на Демократическата партия, предстои да стигнат до Върховния съд на САЩ. Именно Съдът, а не медийните редакции или анонимните сополанковци, които цензурират фейсбук и туитър, решават дали едни избори за опорочени. Но те явно се страхуват от съда и от разкритията. Затова е тази психологическа война срещу президента Тръмп на всяка цена да признае изборна загуба. Ако пред Върховният съд бъдат доказани големи измами, изборите в някои от спорните щати ще бъдат анулирани. Никой от двамата кандидати няма да има 270 гласа в Избирателната колегия. Тогава се преминава към т. нар. „условни избори“ (contingent election). Долната камара на Конгреса ще избере президент, като се гласува по щати, а не от конгресмените индивидуално. Сенатът ще избере вицепрезидент с абсолютно мнозинство. С попътния вятър от разкритата изборна измама, най-вероятният победител ще е Тръмп, защото мнозинството от щатите са доминирани от републиканците. С такава процедура, например, е бил избран за президент един от „бащите-основатели“ на американската нация Томас Джеферсън. При това е избран след 35 неуспешни гласувания в продължение на цяла седмица.

Два сценария за Америка

Автор: Д-р Борислав Цеков, Център за нова Европа

https://trud.bg/%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/?fbclid=IwAR3mu9j8jUfzu3suRxHI_TuG7AwPcPcrWuWVAFwxR_IH5nR7oppews0Cb8o

 

 

Luckbox

Виждам че си напляскала всички ключови думи за хора с твоето заболяване (Сорос, Хилари, олигарси, измама, конспирация, цензура и т.н.). 

Само че досега съдилищата отхвърлят исковете на Тръмп - НЯМА НИТО ЕДНО СОЛИДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ШИРОКОМАЩАБНА ИЗМАМА. На някои от тези искове откровено съдилищата откровено се подиграват - казват, че са безумно написани. Ама ти си пльоскай клишетата, с които са ти напълнили така успешно главата. 

Междувременно Байдън има 6 милиона гласа повече от Тръмп...

velocio
снимка на velocio

Ха! Ето още една от фамилията на Алисите! Честит нов ник, Алиса! Или Мариана? Или Изабела?

Foton4ik
снимка на Foton4ik

Отхвърлянето на исковете от щатските съдилища дават на Тръмп правото да сезира Върховния съд, като следваща инстанция. Там каквото се реши, това ще е!

Alanon

 До 33 и на супер галакгическия корт да отиде се тая.Кви доказателства имат? Той ВКС да не е на Тръмп фен клуб.До сега що не го сезираха?

Кара Колю

Лелейийй... професори...научни и други доктори... и камара  лево ориентирани человеци...рев реват... тежки мъшшки сълзи ронят... за Партукаля... съпроводени с люти клетви... черни прокоби... и  тайни надежди...

Бааафф мааму... на колико народ му съ сакат дренки ... ама немааа... 80-процентниците ги обрахме и изядохме...😁

 

boot

Мота се бозовия като муха без глава, показваше си пръстчетата пред микрофоните, изговори безброй заплахи-глупости и сега си заминава като "аслан".... или обратното беше?

Дяд Омраз

А, Тръмп си е направил добре сметката - докато успява да баламосва тръмпишчетата да се джобят за кампанията му срещу "фалшифицираните избори", 75% от даренията влизат в личната му фондация.

 

https://edition.cnn.com/2020/11/23/politics/trump-fundraising-money-save-america/index.html

 

One email asks for donations to "Stop the Left from trying to steal the Election." Another offers a "COUNT ALL LEGAL VOTES" T-shirt in exchange for a $30 contribution. A third, signed by Eric Trump, asks for $5 "IMMEDIATELY to support the official Election Defense Fund."

All these missives from President Donald Trump's political operation landed in supporters' inboxes Monday morning claiming to solicit funds to help Trump fund recounts and legal challenges to overturn the election results.

 

But the legal fine print on each shows that a new Trump fundraising arm, Save America, actually will get the first cut of any money that comes in. And because spending rules for leadership PACs are so loose, campaign-finance experts warn that Save America could easily become a political slush fund for Trump and those close to him.

...

Team Trump has been on a fundraising spree in recent weeks, sending more than 330 fundraising emails and 92 text messages to supporters since 11 p.m. ET on Election Night.

The current solicitations direct the first 75% of each contribution up to $5,000 to Save America. Only after that threshold is met does money go into the campaign's recount account.

Ти, тръмпишче, дари ли за фондацията "Спаси Тръмп"??? 

Flamand

камара  лево ориентирани человеци...рев реват... тежки мъшшки сълзи ронят... за Партукаля

Подкрепата и ревът на уж леви за Тръмп, който стои вдясно политически, показва че не е първично лявото. Май към Русия е голямата им любов. И тъй като Тръмп е изолационист, поотдръпна САЩ от доста международни ангажименти и остави Русия да си развява по-свободно байряка, любовта им към Русия се пренася и върху Тръмп. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш