Quantcast
Пранди: Лошите резултати са урок за бъдещето | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Пранди: Лошите резултати са урок за бъдещето

На Евроволей `21 ще опитаме да спечелим всеки мач, декларира националният селекционер
1 220
 FIVB

Селекционерът на волейболния национален отбор Силвано Пранди е спокоен въпреки трагичното представяне в тазгодишното издание на Лигата на нациите. 73-годишният италианец смята, че тимът може да извлече позитиви от предпоследното си място в комерсиалния турнир на международната федерация (FIVB).

За пет седмици в състезателния балон в Римини (Ит) "трикольорите" загубиха 13 от 15 мача, като при 10 от пораженията не взеха нито гейм. Нашите допуснаха третата най-тежка загуба в целия турнир (19:25, 15:25, 12:25 срещу Полша) и втората най-тежка точкова разлика в гейм (9:25 в третата част при 0:3 срещу САЩ).

"В началото сме на един нов цикъл и това поражда серия от експерименти и опити с нови и млади състезатели. Лигата на нациите беше страхотна възможност да дадем на много нови състезатели възможността да дебютират и да покажат техните качества, както и да се учат от най-добрите отбори в света. Резултатите не бяха добри, но научихме много за в бъдеще", анализира Пранди пред Sportal.bg.

Ветеранът в професията потвърди, че в състава за европейското първенство в Полша, Чехия, Естония и Финландия (1-19 септември) ще се завърнат някои от звездите на българския волейбол, които пропуснаха Лигата на нациите. И намекна, че може да бъдат включени и някои от по-старите герои като близнаците Георги и Валентин Братоеви, братята Николай и Розалин Пенчеви, Николай Николов.

"Може би някой от тях ще бъде повикан - призна Пранди. - Не забравяйте, че ви казах, че сме в началото на нов цикъл и следователно няма да повикам всички, които вече са били в националния отбор през последните години. Да, Тодор Скримов, Петър Каракашев и Светослав Гоцев ще бъдат част от групата, която ще започне подготовка за европейското. Има неяснота около здравословното състояние на Гоцев. До няколко дни ще бъде изготвен пълният списък с играчи, които ще започнат подготовка на 19 юли. Мога да потвърдя, че Георги Сеганов ще бъде нашият основен разпределител."

Треньорът постави високи цели пред себе си и отбора за Евроволей `21.

"За амбициите ми на това европейско мога да кажа, че по навик няма как да си поставя различни цели от това да победим във всеки един мач. Ще се подготвим и ще опитаме да спечелим всеки мач, в който излезем да играем. Това означава, че крайният резултат ще бъде следствие от нашите възможности да спечелим колкото може повече мачове", обобщи селекционерът.

Още

Младите волейболисти слушаха лекция за киселото мляко преди световното

22.09.2021

205
България взе предпоследния билет за Мондиал `22 по волейбол

20.09.2021

ЯВОР ЕВТИМОВ

2982
Италия покори европейския връх и във волейбола

20.09.2021

351