Quantcast
Сираков: Имам план Б за "Левски" - затягане на колана | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Сираков: Имам план Б за "Левски" - затягане на колана

Гаранциите за инвестиции в клуба изведнъж се свиха до 150 млн. долара, а отборът продължава да се разпада и още е без Станимир Стоилов
2 309
 БГНЕС
Наско Сираков по време на днешната си пресконференция на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Собственикът на "Левски" Наско Сираков призна, че работи и по вариант, при който сделката по прехвърлянето на акциите към Джоузеф Диксън няма да се състои. Алтернативата обаче ще е свързана с още по-голямо свиване на бюджета. Сираков обяви това преди началото на лятната подготовка на "сините". В унисон с неяснотата около клуба, тренировката се състоя с половин отбор (в нея се включиха само 13 играчи) и без наставник (тя очаквано бе водена от досегашния помощник Живко Миланов).

"Имаме план Б. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план А. Преди 20 дни получихме лиценз, така че нямаме проблем, от мониторинг не се притестяваме. "Левски" е най-изрядният клуб документално", заяви Сираков.

Президентът на клуба обясни и до какъв етап е сделката с Диксън: "До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса. До сряда ще имаме 100%. Американска банкова институция не дава такива документи под път и над път, това ми дава надежда. Диксън е запознат с цялостната картинка, затова изявихме желание за влизане в плана за концесии. Не вярвам която и да било институция в България да откаже инвестиция в такъв размер. Той (б.ред. - Диксън) е единственият човек, който е проявил интерес към акциите на отбора. Ако бяха няколко човека между, които да избирам, щеше да е лесно. Тези пари, които ще дойдат първоначално ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция. По-важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни".

Веднага се набива на очи разминаването между съобщените от Сираков гаранции за 150 млн. долара и обещаните от Диксън 250 млн. Има и друго разминаване - по версията за отсъствието на Сираков от пресконференцията в четвъртък, на която Диксън за пръв път застана пред медиите. Тогава англичанинът заяви, че Сираков сам е пожелал да отсъства, тъй като вниманието щяло да бъде насочено само към Диксън. "Ако и аз бях на пресконференцията, тя щеше да продължи 2 часа. Решихме да не се разводняват нещата. Затова и го оставих сам, за да можете да го раздърпате, като питбули", пошегува се днес президентът на "Левски".

Станимир Стоилов продължава да е основен вариант за следващ треньор на отбора. "Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в "Левски", ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор", коментира Сираков.

 

РАЗБЯГВАНЕТО НА ИГРАЧИ ПРОДЪЛЖАВА

И докато трае това чакане, пореден футболист напусна "Левски". Защитникът Живко Атанасов е уведомил клуба, че прекратява договора си (б.ред. - явно заради неполучени заплати). Той е третият български футболист, който напуска в последните дни след Матео Стаматов и Илия Юруков. Преди тях напуснаха и чужденците Ребин Сулака, Тома Даске, Насиру Мохамед, Фейсал Рерас и Драган Михайлович.

 

ТЪЖЕН СТАРТ НА ПОДГОТОВКАТА

На фона на този отлив на футболисти и пълната неяснота по селекцията, "Левски" започна лятната си подготовка с окастрен състав. Сред тях бяха двама чужденци - вратарят Звонимир Микулич и нападателят Билал Бари. Почти всички от останалите играчи бяха с изтекли договори. В заниманието се включиха близнаците Радослав и Борислав Цоневи, Илия Димитров, Здравко Димитров, Ивайло Найденов, Стивън Петков, Симеон Славчев, Георги Александров и Пламен Андреев. Присъстваха още Мартин Петков, който има травма и бе във фитнеса, както и възстановяващият се от травма Андриан Краев, който изгледа заниманието. Направи впечатление, че в тренировката се включи и Валери Божинов, за когото се очакваше, че ще спре с футбола. "Божинов е решил да продължава с кариерата си, и заради отношението към клуба миналата година, лоялността му, му е позволено да стартира подготовка с отбора", обясни Сираков.

 

 

 

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, II КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

01.08.2021

Обновена

570
Немощният "Левски" претърпя втора поредна загуба

31.07.2021

Обновена

1767
"Левски" ще се мъчи (и) този сезон