facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Технологии

Туитър скри съобщение на Тръмп заради нарушени правила

Американският президент подписа указ за регулация на социалните мрежи
Обновена
5 193
 ЕПА/БГНЕС

Съобщение на американския президент Доналд Тръмп в Туитър е скрито заради "насърчаване на насилие". От социалната мрежа обясняват, че въпросният туит нарушава правилата ѝ, но "всеки, който иска, може да види какво е написал президентът, защото това е в обществен интерес".

Скритото съобщение е на Тръмп е във връзка с масовите безредици, които избухнаха в Минеаполис след убийството на чернокож от бял полицай. По-рано днес кметът на града обяви извънредно положение, което позволява на властите да използват допълнителни средства за осигуряване на безопасността на гражданите, включително участието на бойци от Националната гвардия на САЩ в поддържането на реда.

"Тези бандити опетняват паметта на Джордж Флойд и аз няма да допусна това. Разговарях с губернатора Тим Уолц, който каза, че армията ще бъде с него в това. Ще се опитаме да контролираме всички безредици, но когато започнат грабежите, ще започне и стрелбата. Благодаря ви", написа Тръмп.

По-рано той също туитна: Не мога да стоя настрана и да гледам какво се случва в Минеаполис. Пълна липса на лидерство. Или много слабият радикално ляв кмет Джейкъб Фрей ще се съвземе и въведе града под контрол или ще изпратя Националната гвардия, която да свърши работата правилно".

Конфликтът между президентът на САЩ Доналд Тръмп и социалните мрежи се изостря. По-рано държавният глава подписа указ, с който регулира работата на социалните мрежи, съобщиха световните агенции.

На практика, указът на Тръмп променя раздел 230 от т.нар Communications Decency Act и социалните медии няма да могат да се ползват от законен имунитет, който защитава подобни платформи от отговорност за съдържание, публикувано от техните потребители. Facebook и Twitter още не са коментирали указа на Тръмп.

Тръмп заяви още, че при определени обстоятелства би закрил Twitter. "Аз мога да го закрия, доколкото зная", каза той и заяви, че ще се консултира с юристи.

"Ние сме тук днес, за да защитим свободата на словото от една от най-големите заплахи", заяви Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който вероятно ще доведе до дълга съдебна битка, отбелязва Франс прес.

Преди това американският президент заплаши да закрие или ограничи работата на социалните мрежи - това стана след като Twitter определи два негови поста като недостоверни. Под постове, в които Тръмп коментира гласуването по пощите, се появи син възклицателен знак, който препращаше към статия на Politico под заглавие: "Тръмп прави необосновани заключения, че гласуването по пощите води към фалшифициране на резултатите". 

Акциите на Twitter паднаха с 4.4% в четвъртък, а на Facebook с 1,7 процента. 

 

 

Ключови думи:

Тръмп, указ, мрежи, Facebook, Twitter
41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп иска да е сред бащите на САЩ в Ръшмор

10.08.2020

Обновена

755 3
"Фейсбук" изтри пост на Доналд Тръмп

06.08.2020

727 3
Тръмп вече не иска отлагане на изборите в САЩ

31.07.2020

5035 37

Коментари

Страници

Бухта

Сторонниците на православните нееврогейски ценности ще изпаднат в свински оргазъм, четейки този мехлем за вехтите им души.  Няма да ги изреждаме поименно, те сами ще се изредят под сий текст.

 

Антей

 

Е, толкова некрасиво, не очаквахме да се изрази един представящ се за интелигентен човек ...

"свински оргазъм", "вехти души" - много нечовешко.

Сладур

А да се опита да скрие на Путин съобщение, да види какво ще му се случи...

Антей

 

Ами щом се налага, Президента Тръмп ще взима мерки.  

 

Дайте да видим -

какво "социално" има в писането на измислици в социалните мрежи.

На кого му е потребна лъжата, заблудата с информация в социалните мрежи?!

 

Нали всички сме човеци и имаме едни и същи потребности.

И разчитаме на почтеност.

А тарикатите с фалшивите новини какво целят  - прецакай другарче, нали така.

Защо да се прецакваме добри хора?

 

Ако не се спре подобна подлост и нечистоплътност, хората ще озвереят и ще подивеят.

И в името на какво?!

 

 

Billy-Joe Winchester

Ами те Дончо именно заради фалшиви новини са го тагнали от Туитър. Защо не се самозабрани, че да си отдъхнат всички по социалките и другите електрически папири??

KTP

социалните медии няма да могат да се ползват от законен имунитет, който защитава подобни платформи от отговорност за съдържание, публикувано от техните потребители

Бре, бре, бре... дамокрация бре... суркаме се по нанадолнището със страшна скорост... 

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Белите анти-Трамписти ще успеят да получат по произход гражданството/поданството на страната на предците си, и да се изнесат от САЩ, преди фашизоидният нарцистичен пуяк да е суспендирал Конституцията, разпуснал Конгреса и обявил хилядолетен Трайх. Да му мислят индианците и черните...

dobadoba

Дончо е изпращял.

За пореден път.

⚓️

Не можеш да подпишеш указ водата да се стича нагоре.

редник

Мда-а, на управниците все нещо им пречи - книги, медии...

Дали президентът е чел 451 по Фаренхайт?...

geo_19

Дончо определено кефи. Не може някакви си частници да решават кое е истина и да налагат цензура върху свободата на словото...

Кой няма да се съгласи, че гласуването на пощата тотално ще изкриви изборният резултат във всяка страна, където се прилага и ще се прилага? Я си представете гласуване по пощата у нас. Как веднага ще се вдигне изборната активност (а в махалите до 99,99 %) до непознати висоти. В някой момент, някой, който не е пуснал гласа си по пощата ще установи, че всъщност някой е гласувал вместо него.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Ей, добре че е в САЩ и тука никой няма да го забележи. Щото ако беше в Русия, просто не ми се мисли какво щеше да стане.

редник

И докато обсъждаме цензурата в най-голямата демокрация, да питам за нашата - знае ли някой защо под Калин Донков няма коментари?...

ssto

Поради злоупотреби с коментари, вина за което имам и аз.

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

И докато обсъждаме цензурата в най-голямата демокрация, да питам за нашата - знае ли някой защо под Калин Донков няма коментари?...

Редакцията е премахнала "функционалността", твърде вероятно - по молба (или най-малкото - със съгласието) на автора. И въпросът става интересен - защо авторът не ще коментари? "Злоупотребените" коментари могат просто да се трият, както се прави и другаде из вестника. Да не би да е имало "незлоупотребени" коментари, които да са жегнали автора, а той да не носи на такива (жегващи) коментари?

ssto

Има понятия "култура на мисълта", "култура на общуването". Калин е естет, владее магията на словото, а за нея е нужна концентрация. Някои нравствено миризливи недораслеци се усетиха как да го разсейват. Досадните мухи се гонят и не се пускат в къщата. Разбирам го.

 

Харесваше ми да пусна и моята мисъл след неговата. Усещах как съзнателно ни провокира. Колко пъти се изкушавах да го последвам, но още е рано. Безпътицата и безвремието трябва да се осъзнаят масово.

 

 

Василиса Прекрасна

Него пък кой ли го е коментирал

Я събереше 4-5 коментара, и толкоз.

slavabg

Единствено и само бай шоршо може да поплаче... иначе, смешните социалки на всяка истина  слагат етикет "факе нюз" - колко удобно, а? 

 

Давай Дончо, с теб съм! 👍 ... удряй слугинските медии, докато се научат да уважават отново истината!

 

Гласуване по пощата, а? Ми да отменим изборите накрая викам, кво ще кажете? ... и без това се отказвате доброволно от правата си, дето сте получили без да си мръднете пръстята! 

 

Пълна безотговорност на едно консуматорско, бавноразвиващо се общество! ... добре, че Дончо е от старата генерация, ми не е някой умрял в кожата си траверс 😂

mick

В САЩ май даже нямат избирателни списъци.. т.е. всеки в държавата може да гласува.. по колко пъти? Иначе гласуване по пощата е удобно, но все пак трябва да има ограничения.. че току виж изведнъж се окаже, че са гласували 500 милиона.

н16
снимка на н16

че току виж изведнъж се окаже, че са гласували 500 милиона

 

Е че то последния път как беше?)  Всичко приключи, мина една седмица. И се сетиха, че някъде имало забравени гласове за Клинтъница. Които ги признаха за реални. 

 

И как преди да изброят гласовете всички СМИ по цял свят поучаваха, че само Клинтъница щяла да спечели.))

редник

Редакцията е премахнала "функционалността", твърде вероятно - по молба (или най-малкото - със съгласието) на автора.

 

E, може и така да е, а може и да не е - кой да ни каже...

Жалко, често харесвам написаното от Донков, но при тези условия вероятно ще спра да го чета...

Талибан

Притеснителното е не толкова, че удря по социалните мрежи, колкото това, че го прави за лично отмъщение. Явно никой няма право да се съмнява в думите му. Който си го позволи - шат - режем му езика. Цар Тръмп...

Аладар

Съюз на Съединените Санкционирани Републики. СССР-нов

nebenebe

Разбира се, че винаги и навсякъде трябва да се говори/пише истината. Ма досега не е ли било тъй? Ааа, тя по-късно пристигаше.

slavabg

Иначе гласуване по пощата е удобно

 

Да, само и единствено, ако после можеш да провериш, къде е отишъл гласа ти... в тоя ред на мисли, няма защо да включваме пощите - електронно гласуване с индивидуален код за преглед и спи градът! 

 

Не си представям що за радост ще донесе на БОКО, едно гласуване с хвърчащи, непроверими бюлетини 😂

 

 

Stоrmbringer

Партайгеносетата тук аплодират оранжевия клоун, изпаднал ярост срещу модерацията в социалните мрежи. Но в стария форум при всяка дума срещу матушката им вкупом хленчеха на форумната другарка Сталинка за бан на автора.

Талибан

Редакцията е премахнала "функционалността", твърде вероятно - по молба (или най-малкото - със съгласието) на автора.

Вероятно и тая новина се намира в "Други" по молба на Тръмп...

kaily
снимка на kaily

комунист-тоталитарщик

Таралежът Серафим

Разговарях с губернатора Тим Уолц, който каза, че армията ще бъде с него в това

според автора на статията е превод на

Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way

👏

Поздравления за угърчинския английски!

Ференги

Това, че социалните мрежи са модерирали писано от Тръмп, в Америка не се счита за кой знае какво събитие.

Виж ако Телеграм, Однокласники или Яндекс, или която и да е руска медия посмеят да модерират словата на др. Путин, те това ще е истинска сензация, както в Русия, така и зад граница. И тъй, като Путин не е Тръмп, ще възникнат и много болезнени последици за модератора.

geo_19

Виж ако Телеграм, Однокласники или Яндекс, или която и да е руска медия посмеят да модерират словата на др. Путин

-----

Телеграм не е руска платформа, ако че е дело на руснак. Все едно да кажеш, че Гугъл на 1/2 е руски.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш