Quantcast
Иванчева: Фандъкова си приписа наши заслуги в "Младост" | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Иванчева: Фандъкова си приписа наши заслуги в "Младост"

Ние преговаряхме за замените на спорните парцели, включително в деня на ареста, твърди бившата кметица на района
2080
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Десислава Иванчева

Йорданка Фандъкова си приписа заслуги за нашите усилия да заменим спорните терени в "Младост", около които вече години има протести, обяви днес бившата кметица на района Десислава Иванчева.

"Инициативата за преместването на конфликтни строежи от зелени площи между блоковете в свободни общински терени започва кметът на Район „Младост” Десислава Иванчева още в началото на мандата ѝ в края на 2016 г. През месец декември 2017 г., след като настоящият противозаконно избран от СОС за и.д. кмет на „Младост” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не успява да се справи със задачата, Иванчева поставя начело на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и главния архитект на района Стефан Стефанов. След наистина дълги и тежки преговори съгласие за преместване екипа на Иванчева постига не с трима, а с четиринайсет собственици и инвеститори - на два имота с обща площ от 12,395 дка и ообща разгъната застроена площ от 38 095 кв.м", се казва в писмо, подписано от Иванчева и Петрова.

"С дванайсет от четиринайсетте е постигната договорка да бъдат преместени именно на втория парцел - мястото, което Фандъкова посочва в своя пост в страницата ѝ във Фейсбук –до магазините HIT и „Принцес“ на бул. „Ал. Малинов“. Теренът е с площ 9985 кв. м и е част от капитала на общинското дружество "Софийски имоти" ЕАД. Проектът за разделяне между инвеститорите е изработен от екипа на район "Младост", начело с главния архитект Стефанов", посочват още двете жени, които прекараха дълги месеци зад решетките.

Иванчева и Петрова твърдят, че цялата документация по това преместване е била в колата им по време на ареста им на 17 април 2018 г. и е "арестувана" с тях. Иванчева смята да поиска копие от съда. В деня на ареста е предстояла и поредна среща по тези преговори.

Тази седмица Йорданка Фандъкова се похвали във "Фейсбук", че след "изключително тежки и дълги преговори" е постигнала съгласие от собствениците на три имота да бъдат преместени на други терени. Фандъкова твърди още, че преди шест месеца е формирала екип за разглеждане на повече от 30 казуса в "Младост". По този повод Иванчева и Петрова настояват кметът да представи документ с писмено заявено съгласие на собствениците на трите имота, както и да покаже заповедта, с която твърди, че е формирала екип. Те искат и кметът да се ангажира с конкретен срок за финализиране на замяната на трите имота, за които твърди, че има съгласие.

Още

13 г. Столична община не обезопасява инфарктно кръстовище

20.10.2021

2030
Фандъкова плати 108 000 лв., за да изкара въздуха на София чист

15.10.2021

5391
На 11-ия ден Фандъкова защити назначението на Ивайло Иванов

14.10.2021

6462