Quantcast
Туитър забранява политическата реклама | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Туитър забранява политическата реклама

161
Pixabay

Социалната мрежа "Туитър" ще забрани напълно цялата политическа реклама. Това съобщи създателят ѝ Джак Дорси. "Рекламата в интернет е изключително мощен и много ефективен инструмент за търговските реклами, но тази сила води до значителни рискове, когато се отнася до политиците", заяви той.

Според мениджъра на предизборната кампания на американския президент Доналд Тръмп - Брад Паскал, тази забрана е "още един опит от левите да заглушат Тръмп и консерваторите". На друго мнение е говорителят на кандидат-президента Джо Байдън Бил Русо.  "Когато сме изправени пред избора между долари за реклама и почтеността на демокрацията ни, е окуражаващо да видим, че веднъж път парите не печелят", коментира той.

В отговор на действията на Twitter, основателят на Facebook Марк Зукърбърг защити политиката на компанията си. "Не мисля, че е правилно в демократично управление частни компании да цензурират политиците в новините", заяви той на пресконференция. Забраната за политическа реклама на "Туитър" влиза в сила на 22 ноември.

Още

Венеция слага край на круизния терор

14.07.2021

3247
Израел първи в света забрани търговията с кожени изделия

11.06.2021

1427
Доналд Тръмп закри личната си социална платформа

03.06.2021

1606