Медия без
политическа реклама

Групата на депутатския брат не е обвинена за убития данъчен

Илияна Кирилова

Групата за рекет на Борис Аврамов, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов, който доскоро беше от ГЕРБ, се оказа обвинена само за три изнудвания със заплахи, за които не бяха дадени никакви подробности. 

В сряда прокуратурата гръмко я свърза с убийството на данъчния шеф Иво Стаменов от края на миналата година. Информацията е била силно преувеличена, стана ясно на пресконференция на държавното обвинение. Ден по-рано беше съобщено, че групата се разследва за убийството и е поръчала покушение над данъчния.

Наблюдаващият прокурор Камен Господинов обясни, че убийството остава неразкрито, не е ясно и кой го е поръчал. Това, което прокуратурата знае, е, че членове на престъпната група са засечени да се интересуват от Стаменов. Търсили са някого, който да запали колата му и да му нанесе побой. Но за прокуратурата не са ясни мотивите им. Всъщност, хората, които бандата се опитала да вербува за тези престъпления, са основните свидетели на обвинението сега. От прокуратурата обясниха, че имат доказателства, събрани с подслушване, както и разпознавания. В прокуратурата нямало данни Стаменов да е работил по фирми на Борис Аврамов.

Прокуратурата поиска Аврамов, Данаил Петков и Пламен Дренков да останат за постоянно в ареста. Четвъртият участник в групата е в затвора в Бургас, където изтърпява 3-месечна присъда за незаконно оръжие. До редакционното приключване на броя в четвъртък спецсъдът не се произнесе.

 

Последвайте ни и в google news бутон