Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Слава! Слава! Слава!

24 Юни 2018

Ликуй народе, мятайте капи, късайте бръшлян и здравец! 
Отбелязваме огромен успех на Европредседателството. 
Това Председателство започна с преброяване на труповете в Нови Искър и убийство на бизнесмен в София, продължи с бягства от затвора и смъртна престрелка между един от избягалите и общ приятел - негов и на полицията. И ето че в самия край на Председателството МВР най-после се срещна с избягал затворник преди Свети Петър!
"Слава! Слава! Слава!" - имаше едно време такива заглавия в "Работническо дело", например по случай полета на първия български космонавт. 
Сега искаме и ние така да напишем, но вместо туй ще цитираме "24 часа": "Този път МВР изпревари - задържаха беглеца от ловешкия затвор". 
На една пращяща от напрежение страница проследяваме хода на акцията по залавянето, с нейните надежди и разочарования: "Претърсили къщи, гори и полета и ниви със слънчоглед, но без резултат". На съседната страница - пак слава! Напоителен репортаж на тема: "Цвета Караянчева стана кръстница на близначките Ванеса и Зорница" - като част от "молебена за чадородие", който се провежда под неин патронаж. То хубаво, ама демографията не ще ни молитва, ни мотика, а други работи! 
"Телеграф" пък разнася славата на една обикновена българка: "Продавачка напердаши крадец в бензиностанция. Златомира успяла да осуети грабеж". Ето това е съвестна гражданка - а не да остави човека да стъпи в погрешност на гнило, да попада в затвора, да бяга и да се хабят публични ресурси за залавянето му!
Благодатта на славата струи от мастилото на "Стандарт". Залавянето на избягалия затворник е отбелязано сухо - "Хванаха беглеца затворник"; но друга новина разтуптява сърцата: "Ракията лекува". Ние това много добре го знаеме, но винаги е приятно да получиш "официално" потвърждение. Само че ситният шрифт пак развали работата: "Капачка алкохол на ден пази от сърдечен удар". Капачка! 
Ай сиктир, сик транзит глория мунди! 
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата