Медия без
политическа реклама

Общината пак затрудни достъпa до Витоша

Въпреки обещанията на Столичната община да осигури по-добър достъп до Витоша, като пусне повече автобуси до там, стигането до планината все още е кошмар за пътуващите, особено при хубаво време. Този път проблеми са възникнали по автобусна линия 63. От репортаж на Би Ти Ви в неделя стана ясно, че много хора, които са поискали да ползват линията заради хубавото време навън, не са успели да го направят от първия път и им се наложило да чакат следващите автобуси, а тези които са се качили, е трябвало да пътуват прави в претъпкани коли.

Автобусите по въпросната линия се движат в интервал от 40 минути. Всичко това се случва на фона на осигурените от общината от януари повече коли до Витоша в почивните дни, за да не чакат хората по спирките и да не пътуват в претъпкани автобуси. По въпросната линия, която се движи от бул. "Цар Борис III" до ул. "Бялата чешма" обаче не бяха пуснати повече коли.

"Пуснаха един автобус. Той беше в 12 ч. на обяд. Дойде 15 минути след този, в който ние се бяхме натъпкали и имаше само двама души, защото никой не знаеше, че има такъв автобус", обясни ядосана гражданка. Друга пък освен от навалицата във возилата се оплака и от състоянието им: "Много са стари. Случвало ми се е автобусът целият да запуши вътре. Беше такова обгазяване! Хората щяха да се издушат. Шофьорът каза "А, то това се е случвало и друг път" и продължи". Тя добави, че има случаи, в които машината оставяла пътниците посред пътя.

Коментарът на общината по въпроса е, че постоянно следят потока на пътници в автобус 63 и ако той е голям, са в готовност да пуснат и резервни автобуси. В средата на януари от общината съобщиха, че увеличават с един броя на рейсовете по линия 66, която стига до хотел "Морени" под "Алеко". Така в най-натоварените периоди те трябва да се движат на 30 минути, а не на 40. Това обаче много често не се прилага. В услуга на скъпия лифт общината не пуска обществен транспорт до "Алеко" в работни дни въпреки големия интерес на чуждите туристи към планината.

Последвайте ни и в google news бутон