Медия без
политическа реклама

ВМРО подава сигнал срещу кмета на "Младост"

Инспектори от Агенцията за държавна финансова инспекция да извършват проверка в община "Младост" поиска съветникът от ВМРО Карлос Контрера на заседанието на Столичния общински съвет вчера. Той настоя за одит в районната администрация след отговор на кмета на София Йорданка Фандъкова на свое запитване относно разходваните средства за поддържане на зелената система и междублоковите пространства в района през 2017 г., според който са похарчени 402 550 лв. 

По думите на Контрера сумата не оправдава действията на районната община и че с толкова похарчени и отчетени пари районът е трябвало да "свети". В питането си до столичния кмет той информира, че е получавал много сигнали от граждани, че районната администрация на "Младост" не си върши работата по косенето на тревните площи, поддържането на дърветата и междублоковите пространства. Това породило съмнение у него, че отпусканите средства са давани за дейности, които не са извършвани или не са извършвани качествено.

С няколко примера Контрера посочи защо не вярва, че местната администрация си е свършила работата и иска да й бъде извършена проверка. "Близо 60 000 лв. са похарчени за покупка на техника, а знаем, че техника беше купена и през 2016 г. Единичните цени на тази техника ми се виждат високи, трябва да се направи одит", заяви той. Контрера се съмнява и че в "Младост" са извършени 4 коситби м.г., както се твърди в отчета. "За "Младост" 4 съм почти убеден, че имаше не повече от една коситба, и то не в целия квартал. За "Горубляне" - същата работа. Да не говорим, че косенето се забави със седмици. И никой не е глобен там, в този район за това. А парите - усвоени и се отчитат. Как стават тези работи?", пита съветникът. Той подозира и че цените на две нови детски площадки са завишени - едната е излязла 43 000 лв., а другата - 34 000 лв.

Последвайте ни и в google news бутон