Quantcast
Уди Алън: Никога не съм докосвал осиновената си дъщеря! | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Уди Алън: Никога не съм докосвал осиновената си дъщеря!

716
 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Уди Алън и "обвинителката" Дилън Фароу на снимки в Сан Себастиян през 2019 г.

Оспорваната автобиография на Уди Алън „Apropos of Nothing“ има поне един голям почитател: Лари Дейвид.  В скорошно интервю, публикувано в „Ню Йорк Таймс”, създателят на "Сайнфелд" и "Обуздай ентусиазма си" похвали спомените на Алън, което бяха издадени изненадващо в края на март, след като вече бяха отхвърлени от едно издателство.

"Имате чувството, че сте в стаята с него и ще ви е трудно да я оставите. А, след като я прочетете, едва ли мислите, че този човек е направил нещо нередно", заяви Дейвид. 

Издателството представя мемоара на Алън като „откровен и изчерпателен личен разказ на Уди Алън от живота му, като се започне от детството му в Бруклин до кариерата му в киното, през театъра, телевизията, книгите и стендъп комедията, като изследва връзките му със семейството и приятелите". Алън използва спомените си, за да отрече за пореден път твърденията за сексуална малтретиране на дете, отправени срещу него от осиновената му дъщеря Дилън Фароу. Режисьорът пише, че обвинението е резултат от "маниакалния стремеж” на бившата му съпруга Миа Фароу да му отмъсти. 

„Не съм докосвал Дилън, никога не съм й правил нещо, което би могло да бъде дори погрешно разбрано като злоупотреба с нея;  това беше тотална измислица от началото до края “, пише Алън и добавя, че е поставил главата си в скута на Дилън по време на посещение през август 1992 г. в къщата на Фароу в Кънектикът. „Със сигурност не съм й направил нещо неподходящо. Беше по обяд и стаята беше пълна с хора, които гледат телевизия". 

“Apropos of Nothing” първоначално беше подготвена за издаване от друго издателство, но протестите срещу излизането ѝ, включително и на негови служители, го отказаха. Правата върху книгата бяха върнати на Алън и „Аркейд” издаде книгата миналия месец.

Главната редакторка Джанет Сийвър защити издаването на книгата в изявление: „В тези странни времена, когато истината твърде често се отхвърля като „фалшиви новини“, ние като издатели предпочитаме да дадем глас на уважаван творец, а не да се прекланяме пред тези, които се опитват да го накарат да замълчи”.

През 2019 г. новият филм на 84-годишният Уди Алън "Един дъждовен ден в Ню Йорк" не намери разпространител в САЩ заради лошата му репутация след обвиненията на Миа и Дилън. Той бе показан само в Европа.

Ключови думи:

Лари Дейвид, уди алън
Все още няма коментари

Още

Кейт Уинслет обърна палачинката за Уди Алън и Полански

15.09.2020

1853 12
Спрян в САЩ филм на Уди Алън оглави световния боксофис

16.05.2020

1860 1
Автобиографията на Уди Алън все пак излезе в САЩ

24.03.2020

258

Влез или се регистрирай за да коментираш