Quantcast
Лидерите на Г-7: Олимпиада в Токио трябва да има | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Лидерите на Г-7: Олимпиада в Токио трябва да има

Тя ще бъде символ за преодоляване на пандемията, обяви японският премиер
265

Лидерите на страните от Г-7 изразиха подкрепа за летните олимпийски игри и параолимпийски игри в Токио тази година. Това се казва в изявление, публикувано в събота от японското външно министерство след виртуалната среща на върха на неформалната асоциация на икономически развитите страни по света, предава ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.

„Японският премиер Йошихиде Суга изрази решимостта на страната да бъде домакин на олимпийските и параолимпийските игри в Токио това лято, което ще бъде символ за преодоляване на пандемията. Той също така заяви, че Япония ще продължи да се подготвя, в сътрудничество с Международния олимпийски комитет (МОК), за безопасна и надеждна организация на игрите. „Всички лидери на Г7 подкрепиха намерението на Япония, което беше отразено в съвместното комюнике“, се казва в изявление на министерството.

Тази среща на върха беше първата от април 2020 г. В нея взеха участие министър- председателите на Великобритания, Италия, Канада, Япония, президентите на САЩ и Франция, канцлерът на Германия, ръководителят на Европейския съвет и председателят на Европейската комисия. За настоящите лидери на Италия, САЩ и Япония, както и за ръководството на Европейския съюз, това е първата среща в този формат.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г., но поради пандемията състезанията бяха отложени за една година и ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 г. В същото време името на игрите в Токио 2020 е запазено.

Ключови думи:

олимпиада, Токио, Г-7

Още

България е с 5 медала от олимпиадата по математика в Осло

15.07.2022

2242
Неплащането на дивиденти срина с 30% акциите на ”Газпром”

30.06.2022

2121
Г-7: Санкциите ще паднат, когато Русия признае провала си в Украйна

28.06.2022

2194