Quantcast
Надеждата ни в таекуондо се размина с квота за Токио | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Надеждата ни в таекуондо се размина с квота за Токио

Нито един българин не успя да се класира от олимпийската квалификация в София
223
 БГНЕС
Владимир Далаклиев

С пълен неуспех завърши участието на българските състезатели на европейската олимпийска квалификация, която се провежда в София от петък до неделя. Най-голямата ни надежда за квота за игрите в Токио - Владимир Далаклиев, остана само на точка от целта, след като загуби с 9:10 от европейския шампион Хакан Реджбер (Турция) в полуфинал в категория 68 кг. Бронзовият ни медалист от световното първенство през 2017 г. все пак остана с малка надежда, тъй като спечели бронзовия медал след неявяване на Нимрод Кривишки (Изр). Това осигури на Далаклиев възможност да е първа резерва в категорията и да участва на олимпийските игри, ако някой от състезателите, спечелили квота, се контузи, разболее от COVID-19 или се откаже от участие.

Преди него останалите трима български състезатели по таекуондо също не успяха да достигнат до квоти - Даниел Ланджев, Николет Костова и Илина Иванова.

На олимпийската квалификация в София участват над 280 таекуондисти от 42 страни, които си разпределят общо 16 квоти при мъжете и жените, както и 10 квоти за Параолимпийските игри 

Още

Олимпийският бокс - корупция с българска следа и 6-цифрени подкупи

07.10.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

4849
Олимпийската шампионка Ивет Горанова започва работа в МВР

20.09.2021

Обновена

4586
Олимпийската шампионка по карате мечтае да е полицай

10.09.2021

ЯВОР ЕВТИМОВ

1349