Quantcast
Мобилните телефони вече ще си имат свой музей | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Мобилните телефони вече ще си имат свой музей

409

Онлайн музей, посветен на историята на мобилните телефони, ще бъде отворен през ноември и ще включва над 2000 различни мобилни телефона от 200 различни компании.

Създателите на музея са Бен Ууд и Мат Чатърли, експерти в мобилните телефони. Музеят ще покаже развитието на мобилните телефони от 1984 г. до днес. Тяхната идея е това в бъдеще да прерасне във физическа изложба, така че повече хора да могат да видят колекцията от телефони.

„Събирам телефони повече от 25 години. През последните 30 години мобилният телефон се превърна в неразделна част от обществото и разнообразният дизайн, от първите преносими телефони до най-новите смартфони, е нещо, което трябва да се види. „Когато се отвори онлайн музеят, ние искаме той да бъде богат източник на обучение и начин да вдъхновим младите хора да продължат да създават свои собствени невероятни мобилни иновации в бъдеще.“

Онлайн музеят ще включва и образци от първите мобилни телефони, често големи и тежки устройства, които едва са били преносими, до най-новите смартфони, които сега разполагат с най-съвременни фото и видео камери, както и сгъваеми екрани.

Уебсайтът на музея също така информира гражданите да се свържат със създателите му, ако искат да дарят част от телефоните, които липсват в колекцията им. Веднага ви казваме какво им липсва: Nokia 7705 Twist, Nokia N950, Motorola Aura, Ericsson T66 или Ericsson T68m Gold.

Ключови думи:

музей, смартфони

Още

Хората теглят с 30 до 60% по-високи заеми за купуване на техника

09.02.2022

670
Мумията се завръща: 22 фараони шестват през Кайро

03.04.2021

541
Xiaomi отвори завод за смартфони в Истанбул

30.03.2021

2305