Медия без
политическа реклама

Реконтра

912402 Продавам неизползвано ядрено куфарче

18 Юни 2018

Учени от института по следобедни изследвания при БАН твърдят, че в последните две години има експоненциално растяща злоупотреба с афоризми. Според тях, докато четете този текст, само в Перник ще бъдат изречени следните мъдрости: 
- "Зад всеки успял мъж стои един преуспял такъв" - 112 пъти; 
- "Зад всеки успял шахматист стои бял кон" - 68 пъти; 
Да оставим на перничани злоупотребата с афоризми и винкели. А вие знаете ли какво стои зад всяка среща на държавници, като юнската в Сингапур? Отговорът е коафьор! А знаете ли какво стои зад всеки успял коафьор? Зад всеки такъв стои един шпионин. Сега ще научите вълнуващи тайни за сингапурската среща, които останаха скрити дори за воайорите от остров Сантоса. 
Подреждането на пъзела започваме от полет СА122, Пхенян-Пекин. Доближавайки Пекин, той променя номера си на СА61. Самолетът е китайски правителствен Boeing-474. На борда му е Ким Чен Ун. Придружава го сестра му Ким Йон-Чен, външния министър Ли Йон-Хо, генерал Ким Су-Гил - директор на Главното политическо бюро на КНА. Там е и вицеадмирал Пакпао Ил-Хунг - носач на севернокорейското ядрено куфарче. Възпитаник е на военно-морската академия Сук и китайското ракетно училище в Сиан. На лявата му китка с титанова белезница е приковано ядрено куфарче. То прилича повече на елегантна пътна чанта с апликации от кожа на лисицата кумихо. През януари 2018 куфарчето е засечено от южнокорейски шпиони. Надникването в него става главна цел на стратегическото разузнаване на САЩ. Направените опити за това завършват с провал и загуба на агентите. Последният - капитан Тхай - е арестуван при опит да проникне в министерството на отбраната, дегизиран като разносвач на зелева супа кимчи. Изтезаван и изпратен на доживотно заточение във фолклорно музикално училище. Американците разбират, че единствения начин да се доберат до желаните секрети е да накарат Ким да пътува извън КНДР. Ядреното куфарче ще го следва в чужбина, а там то става по-уязвимо. 
Започва операция "Лазурна раковина". Лично Тръмп примамва Ким в Сингапур. Споменатият по-горе Boeing-747 лети точно натам. По време на петчасовия полет Ким - детето-чудо, плавно превръщащо се в чичето-чудо - изпушва кутия Кимгансан, похапва кимчи и самгьопсал. Дундурка в скута си стюардесата Ми Сук, къпе се и накрая каца на Чанги. 
Няколко часа по-късно в сингапурската военновъздушната база Пайя Лебар се приземява Тръмп. В делегацията е и Ли Сун-Чон - парабудист. Запомнете го, защото на финала той ще изпълни важна мисия. 
Пропускаме шумотевицата при откриване на срещата. Превъртаме картината на 41-та минута от нея. Ким и Тръмп разговарят на четири очи. Отвън чакат двете делегации. До вицеадмирал Пакпао седи Чон Джи-Хе - личният коафьор на Ким, който неотлъчно го придружава. Има звание подполковник от ВВС, а от два месеца е и капитан от военното разузнаване на САЩ. Пакпао и Чон не разговарят - забранено е. Общуват чрез погледи. Ето краткият им диалог: 
Чон: 
- Другарю вицеадмирал, разрешете да ви предложа прическа "Ядрена лисица", напълно съответстваща на елегантната ви чанта. 
Пакпао: 
- Благодаря, другарю подполковник! 
Чон: 
- В Пхенян ще чакам да ми разпоредите деня за ондулация. Простете дизайнерското ми любопитство - ще позволите ли да надникна в красивата ви чанта за да видя как са оформени преградките й? 
Пакпао се колебае, но открехва лекичко ядреното куфарче. Трите секунди са достатъчни за фотографската памет на Чон. През това време Тръмп и Ким дружески си бъбрят. Споразумяват се при следващата среща, в знак на приятелство, да разменят жените си. Накрая Тръмп казва: 
- Уважаеми приятелю, ще разрешите ли феноменалният ви коафьор да повтори вашата прическа върху главата на американския дипломат Ли Сун? Той я обожава! 
Ким кима снизходително. След час всички се захласват от екстравагантния вид на Ли. Още час и той е в самолет, излитащ към базата на USAirForce в Йокота. Там дежури екип от коафьор-криптографи. Те трябва да разчетат тайнописа, който Чон е оставил в прическата на Ли чрез молекулярната си ножица. Бързината на действие е задължителна. Незначителни промени в дължината на космите може да блокират разкодирането. 
По време на вечерята си в хотел Шангри Ла, Тръмп получава запечатан плик. В него е чаканата вест - съдържанието на ядреното куфарче на КНДР. Ето го: 
- в-к Нодон Синмум от 08.01.1981; 
- самобръсначка Хвансон; 
- бархетна парадна пижама; 
- шише лавандулов спирт; 
Очаква се на четвърти юли една от фабриките на Тръмп да пусне на пазара  ядрени куфарчета. Приблизителната цена ще е около 400$..

Последвайте ни и в google news бутон