Quantcast
Пробойна | СЕГА
facebook
twitter

После

Прелет над печата

Пробойна

443

Вестниците обичат да се правят на умни, но на нито един от тях не му дойде наум, че някакъв 20-годишен сополанко може да е хакнал архивите на НАП. Тъй като още на другия ден се разбра кой стои зад хакерската атака, стана забавно да се сверява какво пишат вестниците и какво е в действителност. (Доколкото въобще сме запознати с тази "действителност".)

Флагманът на корпуленцията в печата "Телеграф" съзира гигантска международна афера с участието на две суперсили: "Хакнали НАП заради Ф-16 от руски домейн". Да му се не види! Американци и руснаци се ръчкат с лакти на терена на нашите бирници. "Труд" сваля мерника на национално равнище: "Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков". Младежът може да не е чувал за Тодор Живков, но вероятно му е било много мъчно за него, защото се е родил само година след смъртта му през 1998 г.

По-възрастните читатели помнят, че при Бай Тошо щяхме да ставаме нация техническа - нация комунистическа. Сега при Бай Гигабайт сме нация дигитална - нация демократическа. Колкото е вярно първото, толкова и второто. "Монитор" сякаш е завършил школата на Мария Габриел, защото пуска дигитално заглавие: "Е-следене за всяка цепеница от гората до търговеца". По Тошово време пък излезе виц, че в градинките около НДК се появили надписи: "Не късайте цветята - те са "Филипс".

"24 часа" съзира "Атака срещу държавата". Според изданието "Всеки един от 5-те милиона българи може да бъде изнудван". Излиза, че всеки възрастен българин трябва да се тревожи. По-спокойно е в сектора на свинете. Вестникът установява "В половин България африканска чума по прасетата", което означава, че другата половина е читава.

Левият печат по традиция пише в две успоредни прави линии. "Дума": "Министри признаха: Държавата е пробита"; "Земя": "Пробита държавност".

На въпроса: "Какво става с медиите?", вече имаме отговор: каквато държавата - такива и медиите. Пробита работа.

Още

Пробитата държава уби двамата полицаи
Строгите европравила за личните данни донесоха рекордни глоби

18.01.2022

2098
МП: Няма теч на лични данни от БУЛСТАТ

08.01.2022

Обновена

8464