Quantcast
Угандийци сами научили български народни танци | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Угандийци сами научили български народни танци

Африканците се впечатлили от изпълнения на наш фолклорен ансамбъл във "Фейсбук"
3 886
 Фейсбук

Угандийски младежи играят умело и вдъхновено български народни танци. Такова видео набира светкавична популярност в социалните мрежи. 

 

България на хиляди километри, чааааак в Уганда ❤️

Posted by Inna Boyanova on Friday, October 9, 2020

Оказва се, че заслуга за това има и Даниел Делибашев, основател на фондацията "Усмивка за Африка". От Уганда той разказа пред "България On AIR" за своите намерения в Уганда, където е за втори път. В източноафриканската страна сега той започва проект за изграждане на училище.

"Имаме доста проекти, свързани с образование и обучение на младежи, които да се научат на занаят. Шест месеца училищата бяха затворени. Част от младежите трябва да заплатят таксите за обучение, за да се завърнат в училище. Много са топли хората, чакали са с нетърпение да се видим. Посрещането е нещо, което човек трудно намира някъде по света", сподели той.

Що се отнася до българските танци, оказва се, че угандийците сами са попаднали във "Фейсбук" на представление на наш фолклорен ансамбъл и решили просто да повтарят стъпките. Делибашев разказа, че африканците сами са научили танците от клипа на ансамбъла, а в момента продължават да учат нови.

"От деца са научени да следват ритъма и музиката и да им се отдават. След 2-3 обучения почти са готови за представление в България. С времето ще имаме още повече допирни точки в културната сфера", допълва Даниел Делибашев.

Още

За Петър и Алина фолклорът е мисия
Маккартни пее с кос, а той - със славей

03.04.2021

463
Харалан Александров: У нас няма политика, а фолклор

14.06.2020

4144