Quantcast
36 са новите случаи на коронавирус в България | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

36 са новите случаи на коронавирус в България

През последното денонощие броят на излекуваните пациенти е 39
Обновена
2 290
 Илияна Кирилова

След 1605 нови проби за денонощието в България са установени 36 нови случая на коронавирус, съобщи секретарят на оперативния щаб доц. Димо Димов. Един нов случай е на дете до 18 години. То е на 17 години от Кнежа и е контактно на друг вирусоносител. 11 от новорегистрираните са приети в болница. Активните области са 11. Отново най-много случаи има в София - 15 души. Един от тях е приет в болница, а останалите са под домашно лечение. През последните 24 часа са заразени още 2 медицински лица - лекар в Ловеч и санитар в Ямбол. Процентът на заразения медицински персонал е 10.5% от общите случаи.

С новите установени общо в страната болните от COVID-19 достигнаха 2408 души. През деня е починала една жена и така смъртните случаи стават 126. Тя е на 74 години и е починала в болница "Св. Анна" в София. Пациентката е имала хронична обструктивна белодробна болест и изхемична болест на сърцето. 83 от жертвите са мъже, 43 са жени. Към този момент в болниците има 258 случаи, от които 29 са на интензивно лечение.

През последните 24 часа излекуваните отново са повече от заразените - 39 пациенти. С това общо броят на прекаралите заболяването става 808. Излекуваните в страната се докладват след отрицателен PCR тест.

Вчера новите случаи бяха 41, сред които медицинска сестра от Кнежа. Предните дни новооткритите случаи бяха под 40. 

Последните новини от Ямбол не са никак добри. Новите случаи там са осем, а в предишното денонощие положителните проби в областта бяха 11. Според прокуриста на болницата в Ямбол д-р Димитър Рунков високата смъртност на заразени с COVID-19 в Ямбол - 12 пациенти от общо 114 диагностицирани, се дължи на ниския здравен статус на пациентите и липсата на лечение на основни заболявания. Това са хора с тежък, разколебан диабет, нелекуван досега или лекуван некачествено, при които инфекцията за 2-3 дни обърква целия метаболизъм, поясни той.

Новите случаи в Благоевград са три, в Ловеч - два, в Пазарджик - два, Враца, Велико Търново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково - по един. В Пазарджик в последните дни се оформи голямо огнище в  завода за автомобилни компоненти "Костал". БНР съобщи, че от 36-те нови случаи за последното денонощие 3-ма са работници от завода за авточасти в Пазарджик. Така общият брой на заразените в този завод става 25.

Новите заразени с коронавирус са между 24 и 29 години. Двама от тях са със леки симптоми и ще се лекуват в къщи. Това са последните резултати от общо 510 проби, които бяха изпратени в референтните лаборатории. Всички заразени работници са под 28-дневна карантина.

Под 14-дневна карантина са общо 90 служители на завода, които са с отрицателни резултати и са били в пряк контакт със заболелите им колеги. Във вторник производствената дейност ще бъде възстановена, като на поточните линии ще застанат работници, които до момента са били в отпуск. Те също ще бъдат тествани.

4902 души са тествани от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 93 (1.9%) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 57 (1.2%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап. Има и 44 (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 383, от които 12 (3.1%) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Започва масово тестване зa Covid-19 в Бургас и региона

29.05.2020

Обновена

5451 92
Гърция ще тества избирателно туристите за COVID-19

29.05.2020

Обновена

8082 49
БАБХ затвори 3 заведения за неспазване на мерките

13.05.2020

1445 3

Коментари

Тракийка7

Добро утро!

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RmSHsCKE3zo&feature=emb_logo

KTP

Броят на новозаразените /ако трябва да се изразим като модерни и независими журналисти/ пак тръгна надолу!

KTP

И какъв е тоя "разколебан диабет"! Някой знае ли? 

Да не е форма на така нареченият "журналистически мисиритет", тогава работата е ясна... 

Талибан

Hydroxychloroquine or chloroquine with or without a macrolide for treatment of COVID-19: a multinational registry analysis

 

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext

Талибан

Postmortem Examination of Patients With COVID-19

 

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2766557

Тракийка7

За хора с "разколебана" имунна система всяка вирусна инфекция е опасна.  Случаи на атипични пневмонии е имало и преди. В страни като нашата цъфна фалшиментото, защото поради недоверието ни към властите търсим самостоятелно отговори за очевидните противоречия. Усърдното триене и цензура на всяка права неуспоредна на официалната говори само по себе си. Като си сигурен в това, което правиш, не прибягваш до подобни методи. 

Джиджи

В страни като нашата цъфна фалшиментото,

защото поради недоверието ни към властите

търсим самостоятелно отговори за очевидните противоречия.

👍

Талибан

Фейсбук е data mining платформа. Там отговори няма.

Тракийка7

Съгласна съм. Там са младите, дето свикват с наблюдението и не им пука, защото нищо лошо не вършели...Какъв аргумент само, нали? Ето един източник на обективна информация:

 

https://www.cochrane.org/about-us

galia2

Тракийка7,

Доц. Мангъров отново твърди, че в България просто няма стари хора. Той повтаря тази глупост цяла седмица. 

Според НСИ населението на България над 70 г. е малко над 1 милион. 

Разпределението на възраст е както следва:

70-70 г.  - 701,964

над 80 г. -  338,305

Общо -    1,040,269

Тракийка7

Щом избирате да не вярвате на доцента, има достатъчно много на брой други учени, лекари, които споделят обратното на официалната линия. За да си формира човек мнение, трябва да познава всички гледни точки, иначе просто избира да вярва на някого. Вярата в науката и особено в статистиката не върши работа. Двумесечната карантина даде много време на любопитници като мен да четат. 

gpc

Не разбирам защо говориш за вяра, при положение, че твърденията на Мангъров вече доста лесно се оборват с данни?

Джиджи

На теб лично, кво ти е направил Мутафчийски, бе?! 😲👺💩

 

👎

Miranda
снимка на Miranda

Едва ли революционни приказки като горните ще уплашат Генерала или когото и да било от Щаба !

Дълбока благодарност и респект към тях, които опазиха народа от пандемията. 💗👍

 

 

 

Сократя

Че той не пише за да плаши. Норма изпълнява.

А за по-пиперлив език може да вземе и премия.

rorik

==

Miranda

Едва ли революционни приказки като горните ще уплашат Генерала или когото и да било от Щаба !

Дълбока благодарност и респект към тях, които опазиха народа от пандемията. 💗👍

==

 

👍

 

Не мога да си обясня от къде  сред народа ни се пръкнаха такива хора .

Видин , Монтана  и донякъде врачанския регион са  върли комунисти .Всички първенци от прехода в тоя район  окрадоха каквото можаха и  си дигнаха партакешите в София .

Това са хора които  бяха свикнали да им се дава. защото са подръжници на комунистите . Макар че същите комунисти не си мръднаха пръсчетата да направят хората  да живеят по добре . Тъкмо инвестициите за почнаха да пристигат в тоя край и дойде тази криза.

Добре де , но старите измряха,  младите първи се изнесоха на запад ,  по географски причини.Просто им е близо .

И дойдоха тия бойци . От къде се пръкнаха , ми той М.Миков е доста обран човек . 

Това си е спред мен  проект - просто  в най бедния регион  да се провеждат тия изчанчени мероприятия . И то план на Корни . Както и ония от Варна  с К.К.  Там ясно от къде идват парите , ама тук в тоя район от къде са??

Какви ги плещи тоя та обвинява.

До кога тия няма да бъдат осъдени за  клевета?

 

 

Su38

Клеветата, драга Рорик, е престъпление от частен характер. Т. е. за да бъде осъден БОЕЦ, някой трябва да се почувства оклеветен и да депозира пред съм тъжба. Обвиняемият не се наказва, ако успее да докаже твърденията си.

Да видим, дали някой ще поиска да заведе дело за клевета. Ако не, значи, никой не се чувства оклеветен или пък знае, че това, което е казано по негов адрес, е вярно. Което пак е същото - няма клевета.

Поживем, увидим.

Ако ти се чувстваш оклеветена, подавай жалба. Но няма как да съдим, дали това, което е написано, е вярно или не. Не можем и да сме представители на Щаба.

Lillian
снимка на Lillian

много ми хареса това интервю на Петър Стоянович:

http://www.bta.bg/bg/c/AC/id/2207579?fbclid=IwAR364X4zI9qJHIvCszH4WRriAm5ksVykbe12UR4aUkqIZC7-7V0ZMLxLJG4

Какъв смисъл от това да се питаме дали по-рано не е било по-добре? По-добре от кога, за чия сметка и дали? Нямали сме с какво да сравняваме тогава. Господ ни изпраща и доброто, и лошото, за да се подготвим за бъдещето чрез страданието и надеждата. 

 

харесва ми да чета нормални, образовани хора, които не знаят единствената  истина и ненатрапчиво говорят за нещата, които са важни според тях 

Miranda
снимка на Miranda

Лили, на мен също много ми хареса интервюто. Бавничко и с интерес го изчетох. Благодаря ти, че го сподели.

Su38

Разбрахте ли, какво ви казва Стоянович? Или смятате, че той просто е десен и заради това трябва да бъде четен от вас?

Miranda
снимка на Miranda

Честит празник, Су ! Най-хубавият, най-светлият ! Празникът, който ни обединява ! 🌹

Влез или се регистрирай за да коментираш