Quantcast
БАБХ затвори 3 заведения за неспазване на мерките | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

БАБХ затвори 3 заведения за неспазване на мерките

1 446
 Илияна Кирилова

Агенцията по храните е затворила три заведения за бързо хранене заради нарушение на противоепидемичните мерки, съобщават от ведомството, цитирани от БНР. Над 800 са направените проверки от инспектори на агенцията, издадени са над 100 предписания и един акт.

Всекидневните проверки продължават. Летните температури и разхлабването на мерките напълниха ресторантите в София. БАБХ и РЗИ са контролните органи, които проверяват за спазването на правилата.

В репортаж за "Дойче Веле" за ситуацията в България германски журналист пише, че немските власти ще бъдат шокирани, ако се разходят по централната софийска улица "Витоша" и видят как българите се отнасят към мерките за безопасност. "Ако можеше да се разходи и да види какво се случва по софийския булевард "Витоша", германският здравен експерт Карл Лаутербах сигурно би изпаднал в криза", пише Франк Щир в началото на статията си и пояснява: "Лаутербах вече седмици наред предупреждава телевизионните зрители, че трябва да са подготвени за продължителни извънредни мерки, които може да траят с години, че трябва да ограничават контактите и да се държат на дистанция, за да се справят с вируса. Но софийският булевард на заведенията е направо претъпкан, а хората си дишат във врата", коментира авторът, който живее в София и е отличен познавач на България. 

Още

Мъгла е покрила "отровния" украински внос на зърно

13.09.2022

Обновена

ВАСИЛ НАНЧЕВ

15101
Агроминистърът щял да засили контрола върху вноса от Украйна

09.08.2022

Обновена

ВАСИЛ НАНЧЕВ

1107
ВАС отхвърли искането да тълкува как ще се работи на границата

29.07.2022

Обновена

945