Quantcast
Нинова за отказа на Трифонов: Всеки решава от коя страна е | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова за отказа на Трифонов: Всеки решава от коя страна е

БСП внесе свои предложения за промяна на Изборния кодекс, свързани основно с видеонаблюдението
5 279
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Въпреки че парламентарното мнозинство ясно заяви, че няма никакво намерение да отваря за ремонт Изборния кодекс (ИК), БСП внесе своите предложения за промяната му. Сред основните са излъчването на живо на броенето на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите от изборите, които ще са на 4 април. Социалистите настояват целият процес по вота да бъде заснет, за да може видеозаписите да бъдат използвани като доказателства в съда, ако резултатите бъдат оспорени.

Социалистите се връщат и към друга своя идея, за която не спират да настояват - изчистването на списъците от "мъртви души" чрез активната регистрация.

Предложенията им обаче ще срещнат отпор от ГЕРБ и коалиционните им партньори, които ще променят изборните правила не в ИК, а в закона за извънредното положение. Промените вече минаха на първо четене през ресорната правна комисия, като основното там е даването на възможност за гласуване на лицата под карантина или в болница заради коронавируса.

БСП започна срещи с извънпарламентарни партии и неправителствени организации за гарантиране на честността на изборите. В разговорите участват представители на АБВ, Комунистическата партия, партия "Свобода" и др., като БСП предлага организационна помощ и ксерокопия от протоколите за паралелно преброяване на резултатите в замяна на общи застъпници.

Корнелия Нинова каза, че ще покани и по-големите формации извън парламента като "Има такъв народ" на Слави Трифонов, "Демократична България" и "Изправи се.БГ" на Мая Манолова. На журналистически въпроси отговори, че не са срещи за предизборни или следизборни коалиции, а разговори за честни избори и за паралелно преброяване на вота. По повод отказа на Трифонов да участва в подобна среща, тя коментира, че всеки има право да реши от коя страна е.

 

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Трифонов повежда две листи за изборите

26.02.2021

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

7569 71
Граждани подеха кампания срещу ограничения брой секции извън ЕС

22.02.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

939 29
В безтегловност

17.02.2021

Г-н БАЛЕВ

5088 9

Коментари

Страници

Фани ма де
снимка на Фани ма де

учиндол не вярва на сълзи👺

 

 

бсп мое и да не улезе

 

 

 

woogie

" И лудият бяга от пияния". Или перефразирано  и "чалгаджиите бягат от комунягите". Или, "всеки гледа да се присъедини към победителите".

Mr.Freezer

Аз съм голям радетел за регистрация на гласоподавателите, както в САЩ ... Не само че се регистрираш, но ако искаш можеш да споделиш и като какъв се регистрираш - рипъбликан, дЕмократ ...Така и тука да се направи, ще е най добре. Обаче трябва да се запоне поне една година преди самите избори, или даже две

години...

Светозар

Станислав Владимиров, кмет на гр. Перник от БСП:

Корнелия Нинова се оказа много агресивна, първосигнална и злобна жена.“

vrana2

Рядко леке е Трифонов.

nafta

за да може видеозаписите да бъдат използвани като доказателства в съда

Юристите, нещо да кажете?

Каспър

Двама юристи - три различни мнения, за какво са ти?

ssto

Съдът прилага законите.

Каквото пише в закона - това е.

 

nafta

Именно. В закона пише, че видеозаписите не са доказателства.

Освен това идеята някой да снима с камера ръцете на всички членове на секционните комисии е прекрасна.

бледият_конник

. "В закона пише, че видеозаписите не са доказателства."

Има лаборатория, прави се лицева експертиза, също и на ръст, движение на тялото. Така преди години заковах един крадец в единия ми магазин. Самата експертиза представляваше папка - дебела 50 страници, и си важи пред съда.

nafta

За клко на брой камери в една избирателна секция, накъде да бъдат насочени, с каква разделителна способност и т.н. става дума? 

Cixi 2

Какво може да се очаква от чалга избиратели като фани маде, освен да се радват отсега, че ще изберат Бойко и Слави. Да са ви честити.

Фани ма де
снимка на Фани ма де

аз не съм ви избирател не съм булгаристански ситизън и никога не съм гласувал еле у булгаристан дето сикото ви назнаено от портиера на козяк

Обаче лично познавам слфчо и квор пипне го прави качествено даже за булгаристан та  няма се зачудя по натам ако се освободи от оня къдравия дебил  както се освободи от бившото ченге мое напредне   самият той няма зор но тия околонего знаят че е ракета носител и драпат

 

 

 

ти кажи що си избра тиква  з аначалник?

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Е, най-сетне чалгата ще влезе официално в политиката. Следващ премиер Азис, за президент Митьо Пищова, че той е по представителната част...

Slava
снимка на Slava

Какво може да се очаква от чалга избиратели

 

Само бесепари реват за затворените кръчми.

 

https://segabg.com/hot/category-economy/restorantorite-sa-tvurdo-resheni-da-otvoryat-na-1-fevruari

Epikur

 

  Защо партията на Трифонов трябва да си сътрудничи с БСП ?  Той им посочи ясно, че при 11 години в парламента заедно с Тиквоний, те не направиха нищо за да го притеснят реално. Можеха да направят много, за да не е днес България последна в Европа, дълбоко корумпирана и опростачена държава. С намаляващо, застаряващо и изчезващо население. С хора  изоставящи родина и близки, търсещи чужди държави за да оживяват и преживяват. 

    Дори при най-бурните летни протести, БСП се спотайваше, не ги осъждаше, но и не ги подкрепи категорично. Имаше начин, въпреки че протестиращите не ги припознаваха. Да не споменаваме, че срещу развилнелия се гл- прокурор не посмяха да кажат "гък", да поискат оставката му.

 

hamel

Дори при най-бурните летни протести, БСП се спотайваше, не ги осъждаше, но и не ги подкрепи категорично. Имаше начин, въпреки че протестиращите не ги припознаваха.

 

Тва е подло, ама подло!  БСП се спотайвала! Такива като теб само чакаха да видят някой БСП-функционер, че да опищят орталъка, че БСП иска да яхне протеста! Къв начин имаше бе! Ти тогава написа ли тук, че си петимен да видиш подкрепа на БСП? Написа ли бе? Имало начин! Къв?

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Дори при най-бурните летни протести, БСП се спотайваше, не ги осъждаше, но и не ги подкрепи категорично. Имаше начин, въпреки че протестиращите не ги припознаваха. Да не споменаваме, че срещу развилнелия се гл- прокурор не посмяха да кажат "гък", да поискат оставката му.

 

Предполагам, че Слави Трифонов е направил всичко, което викаш, че БСП не е направила, нали? Иначе нямаше да напишеш това, нали?

чевермехайвер

Курнелия

трябваше да му отправи покана във вид на чалга класика : Ако ти поискам ша ли ми дадеш.......👀

fractal
снимка на fractal

Еврото има мостове 

Адаптация на Васил Найденов 

Под мостовете не шумят реки.......

 

 

fractal
снимка на fractal

Светът става детска планета 

Трябва деца да се правят

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Първо-самата акция е чисто пропагандна. Отечествен фронт за честта на Айше. Нормално да я отсвирят. Ако ще коментирате-то заявката на Иванов в която не изключва ГЕРБ, но приравнява БСП като токсичност до ДПС е интересна за тия междинни избори.

Cixi 2

"която не изключва ГЕРБ". Това иди-дойди, ако беше споменал, че изключва Борисов. Но не го каза. Тая манджа вече сме я духали.

ловkия

 

Дори при най-бурните летни протести, БСП се спотайваше, не ги осъждаше, но и не ги подкрепи категорично.

Според мен това е най-разумното нещо, което червеничките сториха - да не дават оценки за протестите, защото още в самото им начало се разбра, че протестите са както срещу Боку, така и срещу всички останали партии с този парлямент, нещо, което и румен президента спомена неведнъж.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Протест срещу казионщината?

Де да беше толкова просто, Ловки....имаме структурен проблем. Грешка в дизайна.

Предводител на ...

Слафка Тъпото отново с най-неадекватния коментар 👏

Epikur

 

 Не знам защо така се нахвърлиха върху моя коментар?  Някаква лъжа ли изписах? БСП подкрепи ли категорично протестите в най-бурния им период?  Не беше необходимо Корнелия Нинова, или някой от висшите функционери да се появява между протестиращите, нито да организират привържениците си за масовост. Нищо подобно. Достатъчно беше в същата бурна епоха да притиснат ГЕРБ със същите искания, вътре в парламента, там където се срещат лично. Не го направиха, спотаиха се. Някой ще го отрече ли? Поискаха някакъв пореден "вот на недоверие", когато протестите започнаха да заглъхват, с ясното съзнание, че той няма да мине и пак ще им се присмеят разни помияри като Гърневски, Тома Биков и подобни.

      А партията на Трифонов няма парламент, но има телевизия Оттам ги подкрепяше и правеше всичко за да отрази протеста. Канеше техни представители, основния им журналист Балабанов не пропусна вечер да не е между протестиращите, да не води разговори с тях. Това протестиращите видяха и виждаха, затова ИТН без да свиква митинги, започна да трупа рейтинг.

     Всеки може да вижда изминалите събития, както той си иска да ги види. Това е мое мнение, аз ги оцених така.

  

atlantis

 Ми съвсем същото правеше и телевизията на бсп. 

mercury
снимка на mercury

Според мен, Слави Трифонов е естествена патерица на ГЕРБ. Както и да го погледнеш. Герберунгелщината е средата, в която Славчовци се раждат, израстват, трупат мангизи и стават депутати и министри.

Pojar

На 46 съм и за първи път гласувах на избори за Тиквата 2009, но тогава живеех в Швейцария и българската реалност ми беше далечна. 

След завръщането ми в БГ осъзнах политическата реалност и сега просто виждам ужаса в който живеем. 

Герб- пълна скръб. Няма шанс за промяна.

БСП- Не че някога е ставала за нещо, но сега Нинова добре я скопява.

Разни там патриоти- Освен да папат за нищо друго не стават.

Лека надежда за тия, които още не сме видяли, но пак с големи резерви.

А сега ми кажете как да гласувам?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш