Quantcast
Само двама от задържаните 7 полицаи в Пловдив са с обвинения | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Само двама от задържаните 7 полицаи в Пловдив са с обвинения

Над 6 часа продължи съдебното заседание по искането на прокуратурата те да останат в ареста
Обновена
1 823
 БГНЕС

Само двама от 7-те полицаи, които бяха задържани в Пловдив при мащабна спецакция в Трето РПУ в града, са с повдигнати обвинения. Това са началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков, съобщава БНТ.

Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана. Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.

Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма. Срещу Хаджиев е повдигнато и трето обвинение, защото е държал в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.

От задържаните при акция 5-ма цивилни с обвинения са също само двама. Според прокуратурата те заедно с редовия полицай Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж заради наркотици. Ако престъплението им се докаже, те могат да останат в затвора от 10 до 20 г. Началникът на полицейското управление Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу него се докажат.

Над 6 часа  в Окръжния съд в Пловдив породължи делото по искането на прокуратурата за постоянен арест за задържаните двама полицаи и други двама техни съучастници, обвинени за тежки криминални престъпления. Насрочено за 13.30 ч., то  бе отложено с един час по настояване на съдебния състав поради необходимост от подробно запознаване с документацията. По решение на съда, заседанието ба закрито заради използвани в разследването СРС и наличието на интимни подробности в материалите. 

 

Още

Задържан за корупция полицейски шеф оглави КАТ-София

22.10.2021

1893
Прокуратурата разследва автора на снимките на Гешев с Pi ar Sevi Boiko
Задържан на протест срещу Гешев е оправдан от съда

19.10.2021

1961