Quantcast
Мария Бакалова прие да е световен посланик на българския туризъм | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Мария Бакалова прие да е световен посланик на българския туризъм

2 598
 министерство на туризма
Мария Бакалова и Стела Балтова

Първата българска актриса, номинирана за "Оскар" - Мария Бакалова, посети министерството на туризма веднага след завръщането си от кинофестивала в Кан. Тя се срещна със служебния министър Стела Балтова, която ѝ връчи почетния знак "Посланик на дестинация България" и я поздрави за успехите и високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст.

"Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България", обърнала се Балтова къв холивудската знаменитост.

Мария Бакалова е благодарила и е споделила колко е развълнувана, като приела с отговорност оказаната й чест. Тя е подчертала, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират.

"За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им", е заявила тя и е добавила, че природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато се завръща у дома.

"Трябва да позволим на хората да почувстват България", заявила още Бакалова, а служебният министър на туризма е заявила, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света.

Още

МЗ пуска томбола с таблети и часовници за ваксинирани

19.09.2021

2637
Български жени на ръба на нервна криза
Торино - култура, шоколад, гурме... и още нещо