facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Правителството сваля протестите с метеорология

3 313
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Хо-хооо, тепърва ще правя големи и радикални реформи - обяви премиерът, който изпи толкова кафета в Брюксел, че още не може да заспи." 
В специално видеообръщение от зайчарника в Банкя Борисов обяви, че министерските рокади са малка крачка в големия проект за преобразяването на България. За по-пълното разгръщане на капацитета на управлението в оставащите месеци до редовните избори премиерът е решил на първо място да реформира прогнозата за времето в медиите и цялата метеорологична дейност в страната, за да могат природните стихии да изчистят протестърите от жълтите павета и други мегдани. 
Ето как представи идеята си Борисов, навлизайки издалече в темата като антициклон: 
"Аз благодаря на протестиращите, те са едно от важните природни явления на демокрацията - равзи блага мисъл Борисов. - Аз подкрепям много от справедливите искания на демонстрантите, хората имат право, това е гласът на народа. Но все пак не може вечно да висят на жълтите павета и да смущават прекрасния живот на относително доволните граждани, които нямат проблем с нашата власт. Всички българи са ми мили и който иска да си покара джипката или хюндайчето по Южната дъга, защо трябва да му блокират кръстовища? Или примерно, ако някой иска да си вземе детето от детската градина, която пак ние сме построили? И той ли да не може да ползва благоустройството ни? Или някоя от нашите Жени-ГЕРБ да отиде на телевизор, както се ходи на фризьор, а да не може да си тръгне, блокирана от възбудени демонстранти - не е редно! Така че, да бъдем мъдри! Реших да помогна на всички в тази ситуация и да прокарам някои много важни линии на нашата правителствена политика в метеорологията, прогнозата за времето в телевизията и всичко, което вали от небето на площада. Искам по телевизиите и особено по обществената БНТ отново да се появят сериозни метеоролози, които действително да ни дадат такова време, от каквото имаме нужда. Имахме големи имена в тази наука. Минчо Празников и други там корифеи. Трябва да стане така. Като излезе метеорологът по телевизията, да каже сериозно: утре на жълтите павета ще пука градушка. Яко ще чука, с двеста ще пука и т.н. И на другия ден тия, дето ми хвърлят яйца по Министерския съвет, да ги запука верно градушката, па да им дойде и малко акъл все пак. Аз на полицаите съм забранил повече да бият, квото било, било. Вече само градушката и природните стихии ще репресират. Ама за тая работа трябват сериозни хора, не... С цялото ми уважение, съвременните критерии за подбор на синоптички не са на необходимата висота. Аз дори предлагам всичките сегашни да ги омъжим сполучливо и да напълним телевизиите със сериозни метеороложки и научни сътрудници. Ще помага БАН, ще помагат университетите, ще помагат "Напоителни системи", аз ще дам всички необходими разпореждания. Ако пръскачките до парламента напръскат протестиращите, за това трябва да има научно обяснение и аз ще получа такова научно обяснение. Ако трябва, всеки ден ще си викам антроположки и метеороложки, но ще намерим правилната струя и правилните кубчета лед! Още веднъж благодаря на протестиращите, че поддържат демокрацията жизнена. Но те ще видят, че Времето работи за нас. Единство, солидарност, природна интелигентност!" - обяви новите си приоритети Борисов и сложи край на обръщението си към българския народ.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Разплакване на майки в академичен стил
Колония дронове накаца Бастунсарай
Тайните записи стават задължителни

Коментари

BL.N.Lmt

🐾За и Против посоката на, 🇧🇬Протести 24/7🇧🇬

”Отровното трио” призова за гражданско неподчинение за постигане на целите

26.07.2020

В апел до президента, до лидерите на политическите партии, синдикатите, неправителствените организаии и гражданските сдружения проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, организатори на протестите, призовават към гражданско неподчинение.

 

Според тях това е единственият начин протестът да постигне целите си.

 

1. Оставка на правителството
2. Оставка на главния прокурор
3. Максимално честни и прозрачни избори с дистанционно гласуване
4. Промяна на Конституцията (изцяло нова Конституция)
е чрез масово, гражданско неподчинение.


Вижте целия апел на "Отровното трио"

 

"Апел
Николай Хаджигенов·Неделя, 26 юли 2020 г.·
ДО
ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА СИНДИКАТИТЕ
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА
НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ

Госпожи и Господа,
дойде моментът да застанем едни до други, за да преборим корупцията във властта и да възстановим върховенството на правото.
Ако искате наистина да свалим режима на Пеевски – Борисов – Гешев и производните им, призовете членовете и симпатизантите си за гражданско неподчинение.
Единственият законен и мирен начин протестът да постигне целите си:
1. Оставка на правителството
2. Оставка на главния прокурор
3. Максимално честни и прозрачни избори с дистанционно гласуване
4. Промяна на Конституцията (изцяло нова Конституция)
е чрез масово, гражданско неподчинение.
Заедно ще унищожим диктатурата и ще създадем възможност на гражданите да гласуват дистанционно, максимално честно и прозрачно.
Призовете публично за гражданско неподчинение от името на организациите, които представлявате за блокиране на цялата страна на 29.07.2020г. (сряда), както и за участие в национален митинг – протест в София от 10.00ч. същият ден.
Всички останали да упражнят правото си на гражданско неподчинение в цялата страна!
Заедно можем всичко!

Проф. Велислав Минеков
Арман Бабикян
Николай Хаджигенов"

 

🐾🏴‍☠️🇨🇩☕️

Призивът е изцяло в полза на Бойко Борисов като пренася мирният протест срещу Олигархичният Режим на ГЕРБ, ДПС,НФСБ,ВОЛЯ на тяхна територия и отвързва ръцете на военезираният репресивен апарат който Бойко Методиев Борисов е изградил с Европейски средства/пари и подкрепа като трансформира Мирните Протести срещу Полицейският Безпредел и Колониалната Олигархична власт в най обикновени безредици които ГЕРБ, ДПС,НФСБ,Воля са доволни да посрещнат с идеално екипиран състав на МВР и други формирования на държавна издръжка🏴‍☠️🇨🇩☕️ Същевременно БСП ще изчака Протеста за да нанесе максимални щети на ГЕРБ и управляващото мнозинство като извънредните избори за тях са неприемливи а от другата страна ГЕРБ ще усили своите позиции като гарант на правовият ред в България 🇧🇬🐾

maestrata

Да ги омъжим сполучливо!Хвала!💑👰👌

indiec

Заедно можем всичко - звучи  твърде волунтаристично. А исканията са максималистични, т.е. неизпълними.  Нещо като - вся власть советам, ама липсва организацията, която би осигурила функционирането на новата власт. Като прибавим и пандемията (икономическата криза), която все пак не е илюзия, нещата могат да загрубеят.

 

Льо Клер

...природна интелигентност!" - обяви новите си приоритети Борисов

😂👍

Джиджи

😁😁😁

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Бравос !!!

Само не разбрах защо "бог да прости Минчо Празников". Доколкот знам е жив и здрав !

https://retro.bg/zhenata-na-mincho-praznikovstrong-trgna-na-rabota-na-76strong_26250.html

 

Иво Балев

Техническа грешка 

Джиджи

Иво – 👍👍👍

Бонжуар

Много убедително-прогнозно биха звучало Барни в дует с Фльор и Бачо с парче релса. 

Балев👍

Влез или се регистрирай за да коментираш