Quantcast
Папа Франциск призовава за пълно ядрено разоръжаване | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Папа Франциск призовава за пълно ядрено разоръжаване

362
Илияна Кирилова

Папа Франциск пристигна в Япония, където се очаква да предаде твърдо антиядрено послание за мир в единствената страна, претърпяла нападение с атомна бомба, съобщи БНТ.

82-годишният духовник изпълнява съкровеното си желание да проповядва в Япония, където преди години се надяваше да бъде мисионер. Той пристигна в Токио при силен дъжд и ветрове след обиколката си в Тайланд

Четиридневното посещение ще започне с посещения в Нагасаки и Хирошима, градове завинаги свързани с ядрените бомби, хвърлени върху тях в края на Втората световна война, при което загиват най-малко съответно 74 000 души и 140 000 души.

"Заедно с вас се моля разрушителната сила на ядрените оръжия никога повече да не се отприщи в човешката история", заяви папата във видео послание преди посещението си в Япония.

В понеделник в Токио Франциск ще се срещне с жертви на "тройната катастрофа" - земетресението, цунамито и ядрения срив през 2011 г., опустошили големи части от Североизточна Япония. Пътуването на папата включва и срещи с новия император Нарухито и японския премиер Шиндзо Абе, както и изнасяне на меса на бейзболен стадион в Токио.

 

 

Още

7,3 по Рихтер остави без ток 2 млн. жилища в Токио

16.03.2022

Обновена

1730
Папа Франциск: „Греховете на плътта не са толкова тежки“

11.12.2021

1331
Папата в бежански лагер на Лесбос: Искам да ви погледна в очите!

05.12.2021

354