Quantcast
За нас | СЕГА
facebook
twitter

За нас

"Сега" е политически и икономически независим, частен национален седмичник. Той излиза от 1997 г. Негов издател е "Сега" ЕАД.

Segabg.com е авторитетен онлайн източник за новини и анализи на актуални политически, икономически, културни и спортни проблеми. Сайтът публикува всички статии от печатното издание на "Сега" и е пример за успешно интегриране на печатно и онлайн съдържание.Неговият уебсайт  - www.segabg.com - е от най-четените в България, който има над 1 000 000 посетители на месец.

 

"Сега" не е масов, а сериозен вестник. Според социологическите проучвания вестникът се ползва с популярност сред всички възрастови групи. Редовната му аудитория се стои от образовани и динамични хора, стопански и обществени ръководители, предприемачи със собствен бизнес, държавни служители, студенти, лекари, учители, хора с т.нар. свободни професии, които разполагат с добри доходи.

 

"Сега" се ползва с голям авторитет и в чужбина. Това е единственият български всекидневник, носител на наградата за източноевропейска преса "Буцериус", връчвана от германската фондация "Цайт". Призът се дава за добра журналистика, отстояване на свободното слово и идеите на гражданското общество в Източна Европа. Вестник "Сега" бе номиниран от Европейския медиен институт и е избран от авторитетно международно жури.

 

Също така е единствената българска медия, получила номинация за Европейската прес награда (през 2015 г. в категорията "Коментар").

 

Журналисти на вестника са носители на много български и международни награди. Коментатор на вестника бе класиран като национален победител в сектор "Печат" през 2011 г. в годишната награда на Европейския парламент. През 2010 г. карикатуристът на "Сега" Христо Комарницки получи наградата за човешки права на SEEMO (South East Europe Media Organization). Негови творби са награждавани от Асоциацията на ООН кореспондентите и са избирани за престижни изложби в Италия, Хърватия, Турция, Япония, Корея, Украйна.

 

"Сега" е член на Съюза на издателите в България, World  Association of Newspapers (WAN) and of the European Newspaper Publishers’Association (ENPA).  Вестникът винаги е бил водещ източник в България за новини от ЕС, с което е помагал за информирания дебат по европейски въпроси както преди, така и след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. Той има специален екип по европейски въпроси и постоянно полага усилия за подобряване на неговата аналитична способност чрез участие на журналистите в различни събития, свързани с ЕС както на национално, така и на международно равнище. "Сега" изпълняваше споразумение за рамково партньорство с Европарламента през периода 2012-2015 г. Вестникът има богат опит в изпълнението на европроекти на национално и международно ниво.

 

Екипът на вестника е готов да обсъди всякакви предложения за сътрудничество.

 

Теодора Пеева
главен редактор