Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Заблудена овца

01 Юли 2018

Приключи славното Българско Председателство на Съвета на европейския съюз. 
Слънцето изгря, хората отново прибраха овчите кожуси, Лиляна Павлова си пое въздух, Бойко Борисов предаде дежурството на австрийския канцлер Себастиан Курц и каза: "Себастиане, сега ние с Доналд (Туск) ще те гледаме как се мъчиш". Сиреч - той се е намъчил половин година да въвежда ред в Европа, сега е ред на Бай Курц да опъва каиша.
"Предадохме щафетата на Австрия в овчарска хижа", разказва "Стандарт". Това се случи в Алпите, където - "Лидерите пристигнаха с лифта", както свидетелства "Телеграф", а ти, читателю, стига се цигани за втория лифт на Цеко в Пирин! Обстановката - "типична алпийска кръчма" ("Стандарт"), пред която лидерите се наредиха с трибуни, изработени от типични алпийски пънове. Сиреч и Австрийското Председателство ще е като българското със съответните австрийски еквиваленти на кукерите, нестинарките, чановете и овчарските геги.
С гегите и народнящините обаче трябва да внимаваме, щото не са хептен православни: "Църквата анатемосва нестинарките", разправя "Телеграф" и се разгръща на две страници, в които обяснява от гледна точка на дядо поп: "Танцуващите в огън били гнусни пред Господ, правели оргии". 
Ако е последователна БПЦ, трябва да се бори и със суеверията на премиера - той не се бръсне и не дава пари в понеделник; като види черна котка, се върти три пъти около вертикалната си ос и плюе през рамо; връзва си червен конец против уроки и т.н. БПЦ вместо да му се подмазва и патриархът да му стои диван чапраз до болничното легло (имаше такъв случай през 2013), да се заеме с религиозното възпитание на премиера! 
Ибо пастирът трябва да си завръща паството, а най-голяма е радостта на чобанина, когато успее да върне заблудената овца! 
 

Последвайте ни и в google news бутон