Quantcast
Прокуратурата и МВР откриха общо само 68 шумни коли в България | СЕГА
facebook
twitter

България

Прокуратурата и МВР откриха общо само 68 шумни коли в България

Търсени са автомобили с неизправни шумозаглушители, както и с допълнително монтирани шумоусилващи устройства
704
 Илияна Кирилова

Прокуратурата и МВР се похвалиха, че след писма, указания и проверки са установили общо 68 коли, които са вдигали шум, повече от разрешеното. Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение

"В изпълнение на конституционно закрепените си правомощия да следи за спазване на законността и по повод постъпил сигнал за предотвратяване на вредното въздействие на високите децибели на моторни превозни средства с шумоусилващи устройства, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира министъра на вътрешните работи да извърши проверка, в съответствие с контролните му правомощия, обезпечаващи защита от шума, излъчван от пътни превозни средства в околната среда", пише прокуатурата.

Целта на цялата операция е обявена като "спазване на разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда - създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от вреден шум".

След сезиране от страна на ВАП, от МВР са предприети специализирани полицейски операции, извършени в периода от 23.10.2020г. до 28.10.2020 г. на територията на страната. Основен акцент в проверката са били моторни превозни средства с неизправни шумозаглушители или липсата на такива, както и допълнително монтирани шумоусилващи устройства.

За 5 дни са били проверени общо 28 444 броя моторни превозни средства, констатирани са 68 броя нарушения по предмета на проверката и са издадени 41 броя заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, разказва държавното обвинение.

Още

ДАНС и МВР влязоха и в Комисията за енергийно регулиране

23.09.2021

2351
Мистерия забули опита за сплашване на Румен Спецов
Олимпийската шампионка Ивет Горанова започва работа в МВР

20.09.2021

Обновена

4458