Медия без
политическа реклама

6000 софиянци трябва да подновят абонамента си за синя и зелена зона

20 Авг. 2019
Илияна Кирилова

Центърът за градска мобилност напомни, че е в ход кампанията за подмяна на винетните стикери за зоните за платено паркиране. По данни на  ЦГМ през есента изтичат абонаментите на 6000 души, които живеят и паркират колите си в районите, попадащи в синя и зелена зона.
ЦГМ изпраща един месец преди крайната дата е-мейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране. Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни (максимално 5 дни, ако е необходима допълнителна проверка). При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност ще се придържа към нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документите, които са необходими за подновяване на стикерите за паркиране  - нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.

Подаването на заявления става в един от трите офиса на ЦГМ - на ул. "Будапеща №17, пл. Възраждане №1 или в подлеза на метростанция "Европейски съюз". Работното им време е от 8.30 ч. до 17 ч. Заявления и документи могат да бъдат подавани и онлайн чрез сайта  www.sofiatraffic.bg.
 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?