Quantcast
Мечка с две мечета бе заснета на пътя към Рилския манастир | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Мечка с две мечета бе заснета на пътя към Рилския манастир

2 328
 Фейсбук

Горски служител към Рилския манастир успя да заснеме мечка с две мечета да пресичат пътя под Рилския манастир. Клипът бе публикуван вчера във "Фейсбук"-страницата на природен парк Рилски манастир. Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района, посочват от природния парк. Туристи обаче видяха мечка миналата есен на пътеката към Додов връх.

Мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България. Тя е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим, напомнят от управата на парка.

 
Мечка с две мечета

Днес, в Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“ бе получен видеоклип, заснет от Марио Богоев - горски служител към Рилската света обител, който показва как мечка с две мечета пресичат пътя под Рилския манастир. Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района. Добре е да знаем, че мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България, освен това кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим.

Posted by Природен парк "Рилски манастир" on Friday, May 22, 2020

 

Ключови думи:

мечка

Още

Горски дежурят в гимназия в Габрово заради сигнал за мечка

03.10.2019

1239
Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

4045
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3555