Quantcast
Освободената шефка на Напоителни системи опразнила сметките | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Освободената шефка на Напоителни системи опразнила сметките

1660 служители може да останат без заплати този месец, алармира министър Бозуков
7 040
 Илияна Кирилова
Христо Бозуков

1660 служители на "Напоителни системи" може да останат без заплати, които се дължат до края на този месец, алармира служебният министър на земеделието Христо Бозуков. На 13 юни заради констатирани 17 нарушения председателят на Съвета на директорите на държавното дружество Снежина Динева е освободена от поста. В следващите два дни обаче тя е прехвърлила огромна сума от фирмените сметки, което на практика блокира плащания на ДДС, осигуровки и заплати на служителите. Блокирани са и двата електронни подписа на дружеството.

"Парите, казвам, успяхме да ги осигурим. Има възможности и от несъбираеми средства да се намерят още. Договорихме се дори и с НАП за отсрочка, евентуално ще се плащат и лихви за това, за отсрочка на ДДС. Има опасност хората да останат без заплати, защото няма кой да нареди изплащането на заплатите", каза министър Бозуков, цитиран от БНР.

Парите за заплати са осигурени от правителството, каза министърът, но те реално не могат да бъдат изплатени, защото новоназначеният шеф на "Напоителни системи" Димо Чопков не е регистриран от съда заради подадени жалби от предишното ръководство. Чопков увери, че ще се намери начин служителите да получат заплатите си.

"Търсим начин с министър Бозуков това да се направи, защото този Съвет на директорите още с встъпването си в дружеството е запознат с този проблем и търсим начин да го решим", заяви той.

Още

"Напоителни системи" няма документи за 60% от язовирите си

18.09.2021

ЙОАНА ПЕТРОВА

1648
Уволнената директорка на Напоителни системи съди министъра си

28.06.2021

2431
Фонд Земеделие и "Напоителни системи" са с нови ръководства

10.06.2021

Обновена

3154