facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Властите разиграха фарс и за касичката на Баневи на Русалка

"Златната" бариера към плажа до дни ще бъде премахната, а прокуратурата съобщи, че глобата за препятстване на летовници е 5000 лв.
9 545

Държавата продължава да се подиграва с българските данъкоплатци. След дълги и мъчителни усилия Министерството на туризма и прокуратурата най-сетне са установили, че семейство Баневи незаконно са заприщили достъпа до плажовете при курорта "Русалка", поради което ще бъде наложена глоба от ... 5000 лева. За скандалните бариери и такси за достъп до брега в района на ваканционния комплекс граждани и медии алармират от години, но институциите видяха проблема едва след като Николай и Евгения Баневи влязоха в черния списък на държавното обвинение и се озоваха в ареста като "лоши олигарси".Синът на Банев от предишен брак е основен свидетел срещу него ...

Сега научаваме, че през 2019 г. Върховната административна прокуратура (ВАП) се е самосезирала от медиите и е наредила на министъра на туризма Николина Ангелкова да провери има ли пречки по пътя на летовниците към плажовете „Русалка - бейби, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“. Преди време пък от министерството обявиха, че те са сезирали прокуратурата за случая?! 

От прессъбщението на ВАП днес става ясно, че цяла година е отнело на ресорното министерство да изясни въпроса. Едва на 13 юли Ангелкова е рапортувала в прокуратурата, че е установено нарушение, "изразяващо се в ограничаване на правото на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажове" и че "на нарушителя - търговско дружество, е наложена  санкция в  размер на 5000 лв.

Още преди ВАП и Ангелкова да се произнесат, кметицата на Каварна Елена Балтаджиева обяви, че бариерата към "Русалка" е незаконна, и даде на собствениците на курорта срок до 16 юли преградата да бъде премахната доброволно. 

 

Бариерата е поставена на паркинга, през който минава пътят към дивия плаж. До брега може да се стигне и през самото курортно селище, но там влиза само който си плати поне за ден престой в режим All inclusive. Така години наред Баневи си имат златна касичка. Миналото лято например таксата за паркинга бе 8 лева. 

Ключови думи:

Русалка, Баневи
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Соня Йончева бе най-добра в галата на Метрополитън опера

26.04.2020

2368
КПКОНПИ поиска отнемане на имущество на бивш зам.-министър

29.01.2020

Обновена

3116 1
Съд запорира имущество за над 141 млн.лв на Баневи

26.11.2019

604 7

Коментари

Sine_metu

Живот ли бе – да го опишеш? Живот ли бе – да го разровиш?

Разровиш ли го – ще мирише и ще горчи като отрова.

редник

Eто още един плаж за десант!

Христо??...

Светозар

Е, сега е ред на г-жа Корнелия Нинова, яхнала яркочервен кон-вихрогон, да атакува плажа с извадена сабя  в едната ръка и наган в другата ръка и с викове "Ура, другари" да го освободи от чорбаджиите изедници.

Светозар

Г-н Банев е от идейно здраво семейство и е с ярки русофилски позиции:

Бащата на Николай Банев – Йордан Банев, е най-младият официално признат активен борец против фашизма и капитализма в Хасковско заради яташката му дейност, започнала от 14-годишна възраст.“ - (bg.wikipedia.org/wiki/Николай_Банев)

Майката на Банев – Мария Банева е вербувана през 1985 г. от Окръжно управление на МВР-ДС Хасково като съдържател на явочна квартира под псевдонима „РОЗА”. (faktor.bg/bg/articles/parvatsi-i-shestatsi-ot-ds-izpluvaha-v-privatizatsionniya-fond-akb-fores-sotsialen-na-oligarha-banev)

Николай Банев е член на УС на БРТПП (Българо-руската търговско промишлена палата).

Действителен член (академик) е на Международната академия по електротехника със седалище в Москва. - (bg.wikipedia.org/wiki/Николай_Банев)

hamer

Ами биографията му не е много по-различна от биографиите на видни гербери. Може би затова откакто са на власт той беше почти всичките 10 години  на почит и уважение - авторитет, значи.😄

Скитник-1

  Тази бариера е поставена и действа от самото построяване на комплекса,  и значи сега му дойде времето ???

Туз
снимка на Туз

бариерата  там е от соца след нея  има резерват за муфлони...

ходех с приятели там  има  малки идеални з а нощуване скални ниши и кладенец с чиста вода  на самия бряг

Влез или се регистрирай за да коментираш